sobota 18. júna 2011

Jogurtové žemle / Yogurt buns

Tieto žemle sú veľmi mäkké a hodia sa aj na domáci hamburger (nie je to recept na pravé hamburgerové žemle) alebo na Pav bhaji, či Vada pav.




ČO POTREBUJETE (na 6ks):

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

2 hrnčeky hladkej múky (použila som Maida)
2 lyžice bieleho nesladeného jogurtu
2 lyžice ghee
1 plochšia lyžička soli
1 žĺtok
voda podľa potreby

na kvások:
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžica cukru
trocha teplej vody

na posypanie:
sezamové semená

1 bielok na potretie pred pečením




AKO POSTUPOVAŤ:

V menšej miske vymiešame droždie, cukor a teplú vodu. Zakryjeme a necháme napučať.

Vo veľkej miske zmiešame múku, soľ, žĺtok, jogurt, ghee. Pridáme kvások a troška teplej vody a vymiesime cesto. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme asi 30min vykysnúť.



Vykysnuté cesto znova premiesime a rozdelíme na 6 rovnakých dielov. Z každého dielika vymodelujeme žemličku a uložíme do olejom vymasteného pekáčika. Necháme ich znova vykysnúť.
 


Rúru vyhrejeme na 200st., žemle potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme sezamom a pečieme 15-20min., dohneda.



🍞 🍞 🍞



1 komentár: