ČO POTREBUJETE:
kuracie prsia
soľ
sušený cesnak (nemusí byť)
(alebo zmes na cesnakový chlieb, moja najobľúbenejšia zmes, používam na chlieb, cestoviny, zapekané veci, zemiaky, placky)
na obaľovanie:
múka
vajcia (+1 lyžička medovej horĉice, ale nemusí byť)
strúhanka
olej + ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie prsia narežeme na tenšie rezne a naklepeme. Osolíme z oboch strán (posypeme sušeným cesnakom).
Postupne obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku (vajce rozšľahané s horčicou) a nakoniec v strúhanke.
V hlbšej panvici zohrejeme olej a ghee. Keď je tuk dostatočne horúci, oheň zmiernime, vložíme rezne (ja pražím 2 naraz) a pražíme na miernom ohni do zlatista najprv z jednej strany, potom obrátime a dopražíme z druhej strany.
Podávame so zemiakovou kašou alebo so zemiakovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára