piatok 22. decembra 2023

Kurací rezeň / Chicken schnitzel


ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia

soľ

sušený cesnak (nemusí byť)

(alebo zmes na cesnakový chlieb, moja najobľúbenejšia zmes, používam na chlieb, cestoviny, zapekané veci, zemiaky, placky)


na obaľovanie:

múka

vajcia (+1 lyžička medovej horĉice, ale nemusí byť)

strúhanka

olej + ghee na vyprážanie



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia narežeme na tenšie rezne a naklepeme. Osolíme z oboch strán (posypeme sušeným cesnakom).

Postupne obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku (vajce rozšľahané s horčicou) a nakoniec v strúhanke.

V hlbšej panvici zohrejeme olej a ghee. Keď je tuk dostatočne horúci, oheň zmiernime, vložíme rezne (ja pražím 2 naraz) a pražíme na miernom ohni do zlatista najprv z jednej strany, potom obrátime a dopražíme z druhej strany.

Podávame so zemiakovou kašou alebo so zemiakovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára