ČO POTREBUJETE:
6 plátov lazaní (použila som od Del Monte, ale mám dobrú skúsenosť aj od Barila - nepredvárať!) / 6 lasagna sheets (Del Monte or Barila, raw)
olivový olej / olive oil
1 červená cibuľa; pokrájaná nadrobno / 1 red onion, finely chopped
7ks strúčikov cesnaku; pokrajáné nadrobno / 7 garlic cloves, finely chopped
1/2 červenej papriky; pokrájaná nadrobno / 1/2 of red capsicum, finely chopped
3ks paradajok; pokrajáné nadrobno / 3 tomatoes, finely chopped
troška vody na podliatie; asi 50ml / approx. 50ml of water
1/2 väčšej cukety; nastrúhaná najemno / 1/2 of big zucchini, grated
soľ / salt
sušená bazalka / dry basil
mleté čierne korenie / black pepper powder
bešamel / béchamel:
1 plná lyžica masla (použila som slané) / 1 full tbsp of butter (I used salted)
1 plná lyžica hladkej múky (použila som Maida) / 1 full tbsp of flour
mlieko podľa potreby na vymiešanie krémového bešamelu / milk as needed
štipka muškátového orieška / pinch of freshly grated nutmeg
syr na strúhanie (mám najradšej Cheddar alebo Parmesan) / grated cheese (of your choice)
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a popražíme do mäkka. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a červenú papriku, premiešame. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a zakryté na miernom ohni dusíme do mäkka. Ak sa nám šťava vydusila prevažne, pridáme troška vriacej vody. Ja som pridala približne 50ml. Pridáme nastrúhanú cuketu a premiešame. / Heat oil in the pan, add onion and fry on low heat until it's soft. Add garlic and red capsicum, stir. Add tomatoes, cover the pan and cook it until tomatoes are soft / mashed. If it becomes too dry you can add little bit of boiling water. I added approx. 50ml. Add zucchini and stir well.
Ihneď osolíme, pridáme bazalku a mleté čierne korenie, premiešame a odstavíme z ohňa. / Add salt, basil, black pepper powder and stir.
Uvaríme si bešamel. / Prepare your béchamel.
Do formy na spodok uložíme 2 pláty lazaní. Dáme vrstvu cuketovej zmesi, zalejeme trochou bešamelu a dáme trocha nastrúhaného syra. Znova dáme vrstvu lazaní a pokračujeme ako pred tým. / Take the tray you will be layering hour lasagne in. Put 2 lasagna sheets on the bottom. Add layer of zucchini, layer of béchamel and sprinkle with grated cheese. Again 2 sheets of lasagna, zucchini, béchamel and sprinkle cheese.
Najvrchnejšia vrstva sú pláty lazaní. / The top layer are lasagna sheets.
mmmmm...to vyzera fantasticky! mnam, uz sa tesim na cuketovu sezonu a skusim tento tvoj receptik :)
OdpovedaťOdstrániť...vymyslela si to perfektne, muselo to byť výborné...niekedy určite spravím podľa teba. Dávam ti 110 bodov zo 100 :)
OdpovedaťOdstrániťTak hned bych si je dala, vypadaji super :)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Zuzka, neviem ci si ty odstranila komentar alebo blogger nieco pokaslal. Mne prisiel na e-mail a mas pravdu. Moze byt, ze na vrch dat omacku, aby vrchne lasagne neboli suche a zhorene. Ja davam dost besamelu, cize pokryju cele lasagne, aby pri peceni neoschli a nezhoreli. Ale aj tvoj sposob je vyborny. Dakujem, som rada, ze si recept skusila a ze chutilo :)
Odstrániť