sobota 28. apríla 2012

Paradajková polievka

Slnko svieti, voda láka.... a tu sa mi rýmuje "postavme si snehuliaka" :) Ale miesto snehuliaka si radšej uvarme dobrú paradajkovú, sviežu polievku.


Paradajkova polievka



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

2 lyžice olivového oleja
1 stredne veľká červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
½ lyžičky tmavej rímskej rasce
15ks guľatého čierneho korenia
3 stredne veľké paradajky
350ml vody
Soľ
Štipka mletej kurkumy
Čerstvá koriandrová vňať


Paradajkova polievka




AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme zohriať olej. Pridáme rímsku rascu, guľaté korenie a nakrájaný cesnak. Popražíme na miernom ohni asi pol minúty.

3


Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka (nie do hneda!).

4


Pridáme nakrájané paradajky a 15 minút popražíme domäkka. Občas premiešame.

5


Zmes necháme vychládnuť a rozmixujeme (bez pridania vody).

6


Rozmixované paradajky vrátime do hrnca, prilejeme 350ml vody a privedieme k varu.

Keď sa polievka začne variť osolíme ju a pridáme kurkumu. Premiešame a odstavíme z ohňa.

7


Môžeme polievku nechať hustú alebo ju môžeme prepasírovať. Prepasírované paradajky nezahodíme, ale môžeme pridať do akéhokoľvek karí základu.

8



Polievku si môžeme dochutiť čerstvou koriandrovou vňaťou.



Paradajkova polievka

8 komentárov:

  1. verím tomu že táto polievka je naozaj chutná

    Eraserhead

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi dobre Miska... musim vyskusat... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, prosim ta na kolko porcii to vychadza? Lebo prave ju robim a zda sa mi, ze je toho dost malo. Dik :)
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť