Slnko svieti, voda láka.... a tu sa mi rýmuje "postavme si snehuliaka" :) Ale miesto snehuliaka si radšej uvarme dobrú paradajkovú, sviežu polievku.
ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
2 lyžice olivového oleja / 2 tbsp olive oil
1 stredne veľká červená cibuľa / 1 medium size red onion
3 strúčiky cesnaku / 3 garlic cloves
½ lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
15ks guľatého čierneho korenia / 15 pepper corns
3 stredne veľké paradajky / 3 medium size tomatoes
350ml vody / 350ml water
Soľ / salt
Štipka mletej kurkumy / pinch of turmeric
Čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
Do hrnca dáme zohriať olej. Pridáme rímsku rascu, guľaté korenie a nakrájaný cesnak. Popražíme na miernom ohni asi pol minúty. / Heat oil in the pot, add cumin, pepper corns and chopped garlic. Fry on low heat for 30 seconds.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka (nie do hneda!). / Add chopped onion and fry until onion is soft (don't brown it!)
Pridáme nakrájané paradajky a 15 minút opekáme domäkka. Občas premiešame. / Add cut tomatoes and sauté until tomatoes are soft. Stir occasionally.
Zmes necháme vychládnuť a rozmixujeme (bez pridania vody). / Let it cool down and put in the mixer. Mix, don't add the water.
Rozmixované paradajky vrátime do hrnca, prilejeme 350ml vody, premiešame a privedieme k varu. / Transfer this tomato puree back to the pot. Add 350ml of water, stir and bring to boil.
Keď sa polievka začne variť osolíme ju a pridáme kurkumu. Premiešame a odstavíme z ohňa. / When soup starts to bubble add salt and turmeric. Stir well and remove from the heat.
Môžeme polievku nechať hustú alebo ju môžeme prepasírovať. Prepasírované paradajky nezahodíme, ale môžeme pridať do akéhokoľvek karí základu. / You can leave your soup thick like that or you can pour the soup into the sieve. Don't discard the pulp, store it and use later when you are making curry with onion and tomato curry base.
verím tomu že táto polievka je naozaj chutná
OdpovedaťOdstrániťEraserhead
:)
OdstrániťVelmi dobre Miska... musim vyskusat... :))
OdpovedaťOdstrániťBudem rada :) dufam, ze bude chutit.
Odstrániťspravim ju...
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze bude chutit :)
OdstrániťAhoj, prosim ta na kolko porcii to vychadza? Lebo prave ju robim a zda sa mi, ze je toho dost malo. Dik :)
OdpovedaťOdstrániťKatka
Asi na dve porcie. Pre velkeho jedaka na jednu velku.
Odstrániť