pondelok 30. apríla 2012

Kokosovo - mandľové karí s paneerom, šampiňónmi a hráškom

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom




ČO POTREBUJETE:

2 väčšie červené cibule
kúsok čerstvého zázvoru 
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/4 lyžičky mletej kurkumy
21ks mandlí (neošúpaných)
200ml vody
soľ

1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
3/4 lyžičky garam masala
3/4 lyžičky senovky gréckej - sušených lístkov 
200 ml kokosového mlieka

200g Paneeru
200g šampiňónov 
150ml hrášku
koriandrová vňať čerstvá 


Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom




AKO POSTUPOVAŤ:

Mandle opečieme na panvici nasucho a necháme vychládnuť.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


V hlbšom hrnci zohrejeme olej a oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a kurkumu a necháme rozvinúť vôňu.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Pridáme cibule pokrájané na polkolieska a nakrájaný zázvor, restujeme domäkka.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Cibuľovú zmes dáme do mixéra, pridáme mandle a rozmixujeme; ak treba, pridáme 100ml vody do mixéra.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Zmes vrátime do hrnca. Ak ste pridali 100ml vody do mixéra, do hrnca pridajte už len 100ml. Ak ste mixovali bez vody, pridajte do hrnca 200ml vody. Základ na karí privedieme k varu a oheň zmiernime. Pridáme kašmírske chilli korenie, garam masala, mletý koriander, senovku grécku a soľ, premiešame.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Pridáme kokosové mlieko a premiešame. Pridáme hrášok (čerstvý alebo mrazený), nakrájané šampiňóny a karí privedieme zasa k varu. Oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a karí varíme 8 minút na mierno.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom


Po 8 minútach pridáme nakrájaný paneer a 2 minútky povaríme odokryté na miernom ohni.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Nakoniec pridáme nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a hrniec odstavíme z ohňa.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom



Karí nechame odležať ešte ďalších 10 minút a môžeme podávať s dusenou ryžou.

Kokosovo - mandlove kari s paneerom, sampinonmi a hraskom

5 komentárov:

  1. ...zajtra mám dostať čerstvý ovčí syr a toto kari s ním spravím..perfektne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úúúzasneeee. este nikdy som nevarila s kokosovym mliekom, je na čase vyskúšať, možno aj s týmto receptom, vyzera to lakavo ;) pekný deň Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyborne Miska, ako vzdy, uz som davno nevarila Indiu, teraz skor Thajsko, ale urobila si mi chutky veru .) a tato kombinacia co si dala - jedna radost!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Před týdnem jsem kari uvařila a... mňam :)! Moc díky za recept! Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A ja moc dakujem za odskusanie receptu a som velmi rada, ze vam chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť