štvrtok 26. júna 2014

Kešu - paradajková nátierka / Cashew - tomato bread spread


11IMG_4071



ČO POTREBUJETE (na raňajky pre dvoch):

50g nesolených kešu orechov / 50g unsalted cashew nuts
1 väčšia paradajka / 1 big tomato
niekoľko kvapiek z citróna / few drops of lemon juice
soľ / salt
štipka mletého čierneho korenia / pinch of ground black pepper
štipka tandoori masala / pinch of tandoori masala
niekoľko lístkov bazalky (použila som thajskú) / few basil leaves (I used thai basil)



11IMG_4066



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy opečieme nasucho na panvici dohnedkava. Necháme vychládnuť a rozmixujeme s paradajkou na pastu. / Dry roast cashew nuts. Let them cool down and blend them with tomato to make smooth paste.

1


Pastu (základ nátierky) dáme do misky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tandoori masala a citrónovú šťavu. Premiešame. / Move spread into the bowl.  Add salt, black pepper, tandoori masala and lemon juice. Mix well.

2


Nakoniec pridáme nasekané lístky bazalky a nátierku dobre premiešame. Uložíme na pol hodiny do chladničky a potom podávame s chlebom alebo pečivom. / Finally add chopped basil leaves and again mix well. Place the spread in refrigerator for 30 minutes and serve with bread.

11IMG_4059


4 komentáre:

  1. Mnam tak toto sa mi velmi paci. Presne moje chute. Akurat mam uz dlhsiu dobu problem zohnet thajsku bazalku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak daj aku mas. Kludne si uprav. Ja som tiez vlastne upravila iny recept. Uplne dole si mozes na povodny prekliknut.

      Odstrániť