ČO POTREBUJETE (na raňajky pre dvoch):
50g nesolených kešu orechov
1 väčšia paradajka
niekoľko kvapiek z citróna
soľ
štipka mletého čierneho korenia
štipka tandoori masala
niekoľko lístkov bazalky (použila som thajskú)
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy opečieme nasucho na panvici dohnedkava. Necháme vychládnuť a rozmixujeme s paradajkou na pastu.
Pastu (základ nátierky) dáme do misky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tandoori masala a citrónovú šťavu. Premiešame.
Nakoniec pridáme nasekané lístky bazalky a nátierku dobre premiešame. Uložíme na pol hodiny do chladničky a potom podávame s chlebom alebo pečivom.
Mnam tak toto sa mi velmi paci. Presne moje chute. Akurat mam uz dlhsiu dobu problem zohnet thajsku bazalku.
OdpovedaťOdstrániťTak daj aku mas. Kludne si uprav. Ja som tiez vlastne upravila iny recept. Uplne dole si mozes na povodny prekliknut.
Odstrániťvýborná záležitost
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
Odstrániť