sobota 21. júna 2014

Baklažány v kešu omáčke s vôňou senovky gréckej

11IMG_3923


ČO POTREBUJETE:

6ks baby baklažánov
hrsť kešu orechov + voda na ich namočenie
1/3 lyžičky tamarindovej pasty + voda na jej rozpustenie
1/2 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej + voda na ich namočenie

olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1 lyžica paradajkového pyré (lepšie rozmixovať jednu čerstvú paradajku)
voda podľa potreby



11IMG_3912



AKO POSTUPOVAŤ: 

Kešu orechy na pol hodiny namočíme vo vode. Tamarindovú pastu rozmiešame vo vode. Orechy potom s trochou vody rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

1


Sušené lístky senovky namočíme vo vode. (Nedávajte ich viac, sú veľmi aromatické a majú silnú chuť, jedlo by vám mohlo zostať horké.)

11IMG_3891


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a karí lístky. Necháme ich rozvoňať.

11IMG_3883


Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme na stredne silnom ohni domäkka.

2


Ďalej pridáme na menšie kúsky nakrájané baklažány, mletú kurkumu a chilli korenie; osolíme, premiešame a 5 minút  dusíme pod pokrievkou na miernom ohni.

3


Pridáme paradajkové pyré a tamarindovú vodu. Premiešame a pod pokrievkou dusíme ďalších 5 minút.

4


Nakoniec pridáme kešu pastu, namočené lístky senovky gréckej a dostatok vody, aby nám vznikla hustá omáčka/karí. Karí premiešame a 2-3 minúty na miernom ohni povaríme, neprikrývame.

5


Podávame s plackami ako napr. Naan, Paratha.



11IMG_3918

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára