ČO POTREBUJETE:
1 stredne veľký baklažán
hrsť kešu orechov + voda na ich namočenie
1/3 lyžičky tamarindovej pasty + voda na jej rozpustenie
1 plná lyžička sušených lístkov senovky gréckej
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
1 stredne veľká paradajka rozmixovaná na pyré
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy na pol hodiny namočíme v horúcej vode. Tamarindovú pastu rozmiešame vo vode. Orechy potom s trochou vody rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a karí lístky. Necháme ich rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme na stredne silnom ohni domäkka.
Ďalej pridáme na menšie kúsky nakrájaný baklažán, mletú kurkumu a chilli korenie; osolíme, premiešame a 5 minút dusíme pod pokrievkou na miernom ohni.
Pridáme paradajkové pyré a tamarindovú vodu. Premiešame a pod pokrievkou dusíme ďalších 5 minút.
Nakoniec pridáme kešu pastu, lístky senovky gréckej a dostatok vody, aby nám vznikla hustá omáčka/karí. Karí premiešame a 3 - 5 minút na miernom ohni povaríme, neprikrývame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára