ČO POTREBUJETE:
1 hrnček (200ml) čerstvo vylúskaného hrachu
voda na blanšírovanie hrachu + soľ
2 strúčiky cesnaku (pre viac štiplavý hummus, dajte 4 strúčiky)
20 lístkov bazalky
2 lyžice tahini (vyrobte si ju doma), alebo lyžica namočených a s trochou vody rozmixovaných kešu
šťava z 1 baby citróna (alebo 2 lyžice šťavy z citróna)
soľ podľa chuti
chilli vločky (nemusia byť)
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
AKO POSTUPOVAŤ:
Čerstvý hrach si vylúskame.
Vylúskaný hrach 2 minútky povaríme v osolenej vriacej vode, odkiaľ ho preložíme do ľadovej vody (blanšírujeme).
Potom hrach dáme do mixéra. Pridáme cesnak, lístky bazalky, šťavu z citróna, tahini (alebo kešu pastu), chilli vločky a všetko rozmixujeme dohladka. Hummus preložíme do misky.
Do hummusu pridáme troška soli a drvenú rímsku rascu na dochutenie. Dobre premiešame a môžeme podávať.
My ľúbime hummus vychladený a s pečivom.
Vypadá to skvěle :-)
OdpovedaťOdstrániťJá bych si moc přála mít dovolenou aspoň tak půl roku, abych mohla všechno, co se mi tu líbí, vyzkoušet. Tvoje fotky mě vždycky tak moc nalákají na vaření, ale času na něj už tolik není... A tak si dneska možná alespoň po prohlédnutí několika tvých receptů dojdu na oběd do indické restaurace :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Meg :) aj ked ku kvalite fotiek, ake robis ty mam pred sebou este dlhu cestu, ale potesila si ma :)
Odstrániť