utorok 17. júna 2014

Rasedar Baigan / Brinjals cooked with coconut milk.


11IMG_3733



ČO POTREBUJETE:

250g (asi 5ks) baby baklažánov / 250g small brinjals (approx. 5pcs.)
olej / oil
soľ / salt
štipka asafoetida rozmiešaná v 1 lyžici vody / pinch of asafoetida disolved in 1tbsp of water
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3tsp of chilli powder



11IMG_3747



AKO POSTUPOVAŤ:

Vo woku zohrejeme olej. Pridáme na malé kúsky nakrájané baklažány a soľ. Restujeme 2 minúty na silnejšom ohni.  / Heat the oil in wok. Add brinjal cut in small pieces and salt. Fry for 2 minutes on high flame.

11IMG_3713


Potom pridáme kurkumu, chilli korenie a premiešame.  / Then add termaric, chilli powder and stir well.

11IMG_3715


Ihneď pridáme asafoetida rozmiešame vo vode, oheň zmiernime a dusíme pod pokrievkou 10 minút. / Add asafoetida disolved in water, reduce the heat and cook covered for 10 minutes.

11IMG_3717


Nakoniec pridáme kokosové mlieko a povaríme na miernejšom ohni odokryté ešte asi 3 minúty. / Finally add coconut milk and cook on medium heat for another 3 minutes.

11IMG_3724

11IMG_3726


Podávame s ryžou alebo plackami.  / Serve with rice or flat breads.



Inspiracia: India by P. Pant

4 komentáre: