ČO POTREBUJETE (na 2 posúchy):
300g bielej múky (maida)
100g celozrnnej múky (atta)
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva
rímska rasca
1 lyžica oleja
300ml sódovky
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame všetky suché suroviny. Pridáme minerálku a olej a zamiesime cesto. (Môžeme potrebovať trocha extra múky pri miesení a aby sa nám nelepilo cesto na prsty pri roztláčaní.)
Plech môžeme vystlať papierom na pečenie a cesto naň rukou roztlačíme na hrubšiu placku. Placku pokropíme troškou vody.
Posúch pečieme v predohriatej rúre na 200 - 210st. asi 25 minút. Hotový posúch pokropíme troška vodou a necháme na mriežke vychládnuť.
Veľmi jednoduchý, lacný a pokiaľ je svieži, tak určite aj úžasný. Najbližšie vyskúšam a aj napíšem výsledok. Ďakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťBudem rada, nech vam chuti.
Odstrániťdnes si ho aj upeciem,ale z mojej bezlepkovej muky,uz sa tesim na neho
OdpovedaťOdstrániťTak nech vam chuti :)
Odstrániťvypadá to moc dobře :-) - krásné fotky :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
Odstrániť