utorok 3. júna 2014

Rascový posúch bez kysnutia / Cumin flat bread without leavening




ČO POTREBUJETE (na 2 posúchy):

300g bielej múky (maida)
100g celozrnnej múky (atta)
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva 
rímska rasca
1 lyžica oleja
300ml sódovky



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame všetky suché suroviny. Pridáme minerálku a olej a zamiesime cesto. (Môžeme potrebovať trocha extra múky pri miesení a aby sa nám nelepilo cesto na prsty pri roztláčaní.)



Plech môžeme vystlať papierom na pečenie a cesto naň rukou roztlačíme na hrubšiu placku. Placku pokropíme troškou vody.



Posúch pečieme v predohriatej rúre na 200 - 210st. asi 25 minút. Hotový posúch pokropíme troška vodou a necháme na mriežke vychládnuť.

6 komentárov:

  1. Veľmi jednoduchý, lacný a pokiaľ je svieži, tak určite aj úžasný. Najbližšie vyskúšam a aj napíšem výsledok. Ďakujem za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dnes si ho aj upeciem,ale z mojej bezlepkovej muky,uz sa tesim na neho

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vypadá to moc dobře :-) - krásné fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť