Tieto placky sa často pripravujú na raňajky v rodine môjho manžela. Sú ako ochutené chapati a podávajú sa buď samotné alebo si k nim môžete dať lyžičku bieleho jogurtu, či vaše obľúbené chutney.
Všetky suroviny okrem ghee na opekanie a vody dáme do misky a premiešame. Necháme ich aspoň 15min postáť.
ČO POTREBUJETE (na 11ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
2 hrnčeky múky Atta (celozrnná múka)
1 lyžica besanu
soľ
1 lyžica ghee
voda podľa potreby
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate
1/4 lyžička ajwain
1 lyžička feniklových semien
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/4 lyžičky kašmírskeho mletého chilli
1/2 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej
1 zelená chilli paprička (nemusí byť)
ghee na opekanie placiek
AKO POSTUPOVAŤ:
Všetky suroviny okrem ghee na opekanie a vody dáme do misky a premiešame. Necháme ich aspoň 15min postáť.
Postupne pridávame vodu po troškách a vymiesime nelepivé cesto. Rozdelíme ho na rovnako veľké časti a vymodelujeme guľôčky.
Postupne každú guľôčku sploštíme v dlaniach, obalíme v múke a vyvaľkáme na okrúhlu placku. Tú popicháme každú vidličkou a opekáme na stredne silnom ohni z oboch strán na panvici. Počas opekanie potrieme obe strany s ghee.
Hotové placky ukladáme do čistej kuchynskej utierky alebo hneď podávame. Podávame napr. so Zeleným chutney alebo obyčajným bielym jogurtom (dahi).
♡ ♡ ♡
Moja asistentka 🥰
Miška,ty mi ale robíš v túto neskorú nočnú hodinu chute :).Jááj, tak by som si dala, vyzerajú na zahryznutie.
OdpovedaťOdstrániť