štvrtok 16. augusta 2012

Tamatar Chawal (Paradajková ryža) / Tomato rice




ČO POTREBUJETE:

asi 400ml uvarenej ryže

1 lyžica ghee alebo olej
1/3 lyžičky asafoetida
1 zelená chilli paprička
niekoľko karí lístkov
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

1 lyžica chana dal
1 lyžica urid dal
1 lyžica kešu orechov

1 stredne veľká červená cibuľa 
2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

hrsť čerstvej koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu použijeme zo dňa pred tým čo zostala, alebo si ju uvaríme deň vopred. Na noc dáme do chladničky. 

V hrnci si zohrejeme ghee alebo olej. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Potom pridáme asafoetida, chana dal, urid dal a kešu. Opekáme, kým nezmenia farbu.

Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, karí lístky a chilli papričku a znova chvíľu restujeme. 

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 



Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a soľ a restujeme domäkka. 



Potom pridáme kurkumu a kašmírske chilli korenie a premiešame. 

Nakoniec vmiešame predvarenú ryžu, pridáme koriandrovú vňať a ešte dobre premiešame. 



Môžeme podávať s papadmi a raitou.

4 komentáre:

  1. to by som brala aj pre seba do práce, Miška skvelý recept, ako všetky od Teba! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opat mi tu akosi miznu komentare :( Ospravedlnujem sa a pripajam, co som nasla v poste.

    ""Používateľ Anonymný zanechal nový komentár k vášmu príspevku "Tamatar Chawal (Opekaná ryža s paradajkou)":

    Super nápad, moc děkujeme za inspiraci! Ivana""


    OdpovedaťOdstrániť