ČO POTREBUJETE:
asi 400ml uvarenej ryže
1 lyžica ghee alebo olej
1 lyžička horčičného semienka
1/3 lyžičky asafoetida
1 zelená chilli paprička
niekoľko karí lístkov
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 lyžica chana dal
1 lyžica urid dal
1 lyžica kešu orechov
1 stredne veľká červená cibuľa
2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu použijeme zo dňa pred tým čo zostala, alebo si ju uvaríme deň vopred. Na noc dáme do chladničky.
V hrnci si zohrejeme ghee alebo olej. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Potom pridáme asafoetida, chana dal, urid dal a kešu. Opekáme, kým nezmenia farbu.
Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, karí lístky a chilli papričku a znova chvíľu restujeme.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a soľ a restujeme domäkka.
Potom pridáme kurkumu a kašmírske chilli korenie a premiešame.
Nakoniec vmiešame predvarenú ryžu, pridáme koriandrovú vňať a ešte dobre premiešame.
Môžeme podávať s papadmi a raitou.
to by som brala aj pre seba do práce, Miška skvelý recept, ako všetky od Teba! :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :)
OdstrániťOpat mi tu akosi miznu komentare :( Ospravedlnujem sa a pripajam, co som nasla v poste.
OdpovedaťOdstrániť""Používateľ Anonymný zanechal nový komentár k vášmu príspevku "Tamatar Chawal (Opekaná ryža s paradajkou)":
Super nápad, moc děkujeme za inspiraci! Ivana""
Som rada, ze sa vam paci, nech vam chuti :)
Odstrániť