ČO POTREBUJETE:
150ml mrazeného hrášku
150ml mrazenej kukurice
na pastu:
olej
1 - 2 sušené červené kašmírske chilli papričky
1 lyžica koriandrových semien
1 veľká červená cibuľa
2 paradajky
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
(alebo použite obe suroviny čerstvé a nastrúhajte)
(alebo použite obe suroviny čerstvé a nastrúhajte)
ďalej:
1/2 lyžičky horčičného semienka
niekoľko karí lístočkov
1/2 lyžičy mletej kurkumy
soľ
voda
100ml kokosového mlieka
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme koriandrové semená a sušené chilli papričky. Popražíme na stredne silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli.
Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nakrájané paradajky a cesnakovo - zázvorovú pastu a na miernom ohni restujeme, kým sa paradajky nerozpadávajú.
Túto zmes, keď troška vychládne rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Ten istý hrniec, v ktorom sme restovali cibuľu a paradajky dáme na oheň. Pridáme ghee a zohrejeme. Oheň zmiernime, pridáme horčičné semienka, karí lístky a necháme ich orasknúť. Potom pridáme kurkumu a premiešame. Pridáme hrach a kukuricu a zalejeme vodou len toľko, aby boli pod hladinou. Privedieme k varu a varíme na stredne silnom ohni 2 minúty.
Potom pridáme pripravenú pastu a premiešame. Necháme 5 minút variť.
Pridáme kokosové mlieko, soľ a garam masala. Premiešame a necháme variť ďalších 5 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a karí necháme v zakrytom hrnci 10 minút postáť.
Túto zmes, keď troška vychládne rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Ten istý hrniec, v ktorom sme restovali cibuľu a paradajky dáme na oheň. Pridáme ghee a zohrejeme. Oheň zmiernime, pridáme horčičné semienka, karí lístky a necháme ich orasknúť. Potom pridáme kurkumu a premiešame. Pridáme hrach a kukuricu a zalejeme vodou len toľko, aby boli pod hladinou. Privedieme k varu a varíme na stredne silnom ohni 2 minúty.
Potom pridáme pripravenú pastu a premiešame. Necháme 5 minút variť.
Pridáme kokosové mlieko, soľ a garam masala. Premiešame a necháme variť ďalších 5 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a karí necháme v zakrytom hrnci 10 minút postáť.
Podávame s ryžou a vypraženými Pappadum plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára