nedeľa 19. augusta 2012

Hráškovo kukuricové karí / Green peas and corn curry



ČO POTREBUJETE:

150ml mrazeného hrášku
150ml mrazenej kukurice

na pastu:
olej
1 - 2 sušené červené kašmírske chilli papričky
1 lyžica koriandrových semien
2 paradajky
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
(alebo použite obe suroviny čerstvé a nastrúhajte)

ďalej:
1/2 lyžičy mletej kurkumy

soľ
voda
1/2 lyžičky garam masala
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme koriandrové semená a sušené chilli papričky. Popražíme na stredne silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli. 

Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nakrájané paradajky a cesnakovo - zázvorovú pastu a na miernom ohni restujeme, kým sa paradajky nerozpadávajú.

2


Túto zmes, keď troška vychládne rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

3


Ten istý hrniec, v ktorom sme restovali cibuľu a paradajky dáme na oheň. Pridáme ghee a zohrejeme. Oheň zmiernime, pridáme horčičné semienka, karí lístky a necháme ich orasknúť. Potom pridáme kurkumu a premiešame.  Pridáme hrach a kukuricu a zalejeme vodou len toľko, aby boli pod hladinou. Privedieme k varu a varíme na stredne silnom ohni 2 minúty.

Potom pridáme pripravenú pastu a premiešame. Necháme 5 minút variť.

5


Pridáme kokosové mlieko, soľ a garam masala. Premiešame a necháme variť ďalších 5 minút.

6


Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a karí necháme v zakrytom hrnci 10 minút postáť.

Podávame s ryžou a vypraženými Pappadum plackami.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára