ČO POTREBUJETE (na 1-2 porcie):
1 lyžica ghee
1 ázijský sušený bobkový list
3 klinčeky
kúštik škorice
3 zelené kardamómové toboľky
1/3 lyžičky rímskej rasce
1 menšia červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100ml uvareného cícera (hnedého alebo zeleného)
100ml ryže Basmati
250ml vody (alebo podľa potreby)
soľ
1 lyžička citrónovej šťavy
nesolené kešu orechy na ozdobu
AKO POSTUPOVAŤ:
Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho prepláchneme a dáme do tlakového hrnca. Zalejeme dostatkom vody a varíme asi 15 minút od kedy začne hrniec syčať.
Ryžu si na 30 minút namočíme vo vode. Potom prepláchneme a odložíme bokom scedenú do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu, rímsku rascu a kardamóm. Koreniny necháme rozvoňať. Potom pridáme cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni do mäkka.
Pridáme uvarený a scedený cícer a ryžu. Chvíľku restujeme, premiešavame.
Všetko zalejeme vodou, osolíme a pridáme šťavu z citróna. Vodu privedieme k varu. Potom oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a ryžu dusíme asi 10-15 minút domäkka.
Môžeme podávať samotné, ozdobené s opečenými kešu orechami alebo s obľúbeným šalátom, s pappadmi.
Je nejaky rozdil mezi azijskym bobkovym listem a normalnim? dekuji
OdpovedaťOdstrániťnetusim, ci sa chutou lisia. myslim, ze mozes nahradit normalnym bobkovym listom. tie indicke (azijske) su vacsie ako tie co my bezne pozname. http://en.wikipedia.org/wiki/Malabathrum
OdstrániťUPLNE FANTASTICKE!!!
OdpovedaťOdstrániťDakujem Anetka :)
Odstrániť