sobota 25. augusta 2012

Pulao s cícerom / Rice with chickpeas

Pulao s cicerom



ČO POTREBUJETE (na 1-2 porcie):

1 lyžica ghee
1 ázijský sušený bobkový list
3 klinčeky 
kúštik škorice
3 zelené kardamómové toboľky 
1/3 lyžičky rímskej rasce
1 menšia červená cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
100ml ryže Basmati
250ml vody (alebo podľa potreby)
soľ
1 lyžička citrónovej šťavy 
nesolené kešu orechy na ozdobu


Pulao s cicerom



AKO POSTUPOVAŤ:

Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho prepláchneme a dáme do tlakového hrnca. Zalejeme dostatkom vody a varíme asi 15 minút od kedy začne hrniec syčať.

Ryžu si na 30 minút namočíme vo vode. Potom prepláchneme a odložíme bokom scedenú do ďalšieho použitia.

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu, rímsku rascu a kardamóm. Koreniny necháme rozvoňať. Potom pridáme cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni do mäkka.

Pulao s cicerom


Pridáme uvarený a scedený cícer a ryžu. Chvíľku restujeme, premiešavame.

Pulao s cicerom


Všetko zalejeme vodou, osolíme a pridáme šťavu z citróna. Vodu privedieme k varu. Potom oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a ryžu dusíme asi 10-15 minút domäkka.

Pulao s cicerom


Môžeme podávať samotné, ozdobené s opečenými kešu orechami alebo s obľúbeným šalátom, s pappadmi.

Pulao s cicerom

4 komentáre:

  1. Je nejaky rozdil mezi azijskym bobkovym listem a normalnim? dekuji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. netusim, ci sa chutou lisia. myslim, ze mozes nahradit normalnym bobkovym listom. tie indicke (azijske) su vacsie ako tie co my bezne pozname. http://en.wikipedia.org/wiki/Malabathrum

      Odstrániť