štvrtok 16. augusta 2012

Aloo Gobi s Panch Phoron / Aloo gobi with panch phoron


aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 022


ČO POTREBUJETE:

malý karfiol / small cauliflower
2 zemiaky; ošúpané a pokrájané na malé kúsky / 2 potatoes, peeled and cut into small pieces 
1 lyžicu ghee / 1 tbsp ghee
1 lyžičku Panch phoron / 1 tsp Panch phoron 
1/3 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty / 1/3 tsp ginger garlic paste 
trocha vody na podliatie / water as needed 
soľ / salt
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/3 tsp kashmiri chilli powder 



aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 021



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme koreniacu zmes panch phoron a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku opekáme, premiešavame, aby neprihorela. / Heat ghee in the pot. Add panch phoron and let the spices release its aroma. Add ginger garlic paste and fry on low heat for a minute, stir.

4


Pridáme karfiolové ružičky, zemiaky a minútku opekáme, premiešavame. Pridáme troška vody (nie veľa) a zakryté na miernom ohni dusíme domäkka. Treba kontrolovať, aby nám to neprihorelo. Občas premiešame. Keď sú karfiol a zemiaky mäkké (voda sa musí vypariť), pridáme soľ a kašmírske chilli korenie. Premiešame, prehrejeme a môžeme podávať. / Add cauliflower cut into small pieces, potatoes and sauté for a minute, stir. Add little bit of water and cook it covered, on low heat, until veggies are soft. Stir occasional and check if it's not burning, don't add too much water just a little if needed. When veggies are soft and water evaporated add salt and kashmiri chilli powder. Stir well, heat through and serve.

5



Môžete podávať ako prílohu k dusenej ryži a dalu. / Serve as side dish with rice and Dal.

1 komentár:

  1. to muselo úžasne rozvoniavať, robíš mi chúťky, karfiol milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť