štvrtok 16. augusta 2012

Aloo Gobi s Panch Phoron


aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 022


ČO POTREBUJETE:

niekoľko ružičiek karfiola
2 zemiaky; ošúpané a pokrájané na malé kúsky 
1 lyžicu ghee
1 lyžičku Panch phoron
1/3 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
trocha vody na podliatie
soľ
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia



aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 021



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme koreniacu zmes panch phoron a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a pár sekúnd opekáme, premiešavame, aby neprihorela.

4


Pridáme karfiolové ružičky, zemiaky a minútku opekáme, premiešavame. Pridáme troška vody (nie veľa) a zakryté na miernom ohni dusíme domäkka. Treba kontrolovať, aby nám to neprihorelo. Občas premiešame. Keď sú karfiol a zemiaky mäkké (voda sa musí vypariť), pridáme soľ a kašmírske chilli korenie. Premiešame a môžeme podávať.

5



Môžete podávať ako prílohu k dusenej ryži a dalu.

1 komentár:

  1. to muselo úžasne rozvoniavať, robíš mi chúťky, karfiol milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť