ČO POTREBUJETE:
1 lyžicu ghee
1 plná lyžička Panch phoron
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
malý karfiol
2 zemiaky; ošúpané a pokrájané
trocha vody na podliatie
soľ
1/3 - 1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme koreniacu zmes panch phoron a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku opekáme, premiešavame, aby neprihorela.
Pridáme karfiolové ružičky, zemiaky a minútku opekáme, premiešavame. Pridáme troška vody (nie veľa) a zakryté na miernom ohni dusíme domäkka. Treba kontrolovať, aby nám to neprihorelo. Občas premiešame.
Keď sú karfiol a zemiaky mäkké (voda sa musí vypariť), pridáme soľ a kašmírske chilli korenie. Premiešame, prehrejeme a nakoniec vmiešame koriandrovú vňať.
to muselo úžasne rozvoniavať, robíš mi chúťky, karfiol milujem :-)
OdpovedaťOdstrániť