ČO POTREBUJETE:
250g kuracích pečení
1 lyžica masla
1 lyžica ghee
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 stredne veľká mrkva
sušený tymián
štipka muškátového orieška
2 - 3 lyžice sladkej smotany
mleté čierne korenie
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Pečene očistíme, opláchneme a vysušíme ich papierovým kuchynským obrúskom. Pokrájame na menšie kúsky.
V hlbšej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka na miernom ohni, asi 5 minút. Občas premiešame.
Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, panvicu zakryjeme a mrkvu dusíme 5min.
Pridáme pokrájané pečene a tymián. Restujeme na miernom ohni pod pokrievkou, asi 10 minút. Občas premiešame.
Pridáme smotanu a nastrúhame muškátový oriešok, povaríme na miernom ohni 3 - 5minút a odstavíme z ohňa.
Pridáme mleté čierne korenie a soľ podľa chuti a premiešame. Necháme vychládnuť.
Vychládnuté pečene rozmixujeme na paštétu do hladka (môžeme pridať troška vody, ak by paštéta bola príliš hustá). Naplníme ňou misky a povrch môžeme preliať ešte 1 lyžicou ghee, (alebo masťou). Uložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny pred podávaním.
Podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára