piatok 5. júla 2024

Kuracia paštéta s mrkvou / Chicken liver pâté with carrot


ČO POTREBUJETE:

250g kuracích pečení
1 lyžica masla
1 lyžica ghee
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku

1 stredne veľká mrkva
sušený tymián

štipka muškátového orieška
2 - 3 lyžice sladkej smotany

mleté čierne korenie
soľ



AKO POSTUPOVAŤ:

Pečene očistíme, opláchneme a vysušíme ich papierovým kuchynským obrúskom. Pokrájame na menšie kúsky.

V hlbšej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka na miernom ohni, asi 5 minút. Občas premiešame.



Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, panvicu zakryjeme a mrkvu dusíme 5min.



Pridáme pokrájané pečene a tymián. Restujeme na miernom ohni pod pokrievkou, asi 10 minút. Občas premiešame.



Pridáme smotanu a nastrúhame muškátový oriešok, povaríme na miernom ohni 3 - 5minút a odstavíme z ohňa.



Pridáme mleté čierne korenie a soľ podľa chuti a premiešame. Necháme vychládnuť.



Vychládnuté pečene rozmixujeme na paštétu do hladka (môžeme pridať troška vody, ak by paštéta bola príliš hustá). Naplníme ňou misky a povrch môžeme preliať ešte 1 lyžicou ghee, (alebo masťou). Uložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny pred podávaním.

Podávame s chlebom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára