sobota 19. marca 2016

Besan Okra / Ladies fingers with chickpea flour

Besan Okra




ČO POTREBUJETE:

asi 15-20ks ibišteka jedlého (okry) / approx. 15 - 20pieces of ladies fingers

olej / oil
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
1/4 lyžičky asafoetida / 1/4 tsp asafoetida (hing)

na besanovú zmes / for chickpea mixture:
malá hrsť mandlí (alebo arašídy) / handful of almonds (or peanuts)
3 ploché lyžice besanu (cícerovej múky) / 3 flat tsp of chickpea flour
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder
1 lyžička mletého koriandru / 1 tsp ground coriander (dhanya powder)

soľ / salt

Besan Okra



AKO POSTUPOVAŤ:

Okra - Ibistek jedly


Mandle na sucho opečieme na panvici, necháme vychládnuť a pomelieme. V miske zmiešame besan, mleté mandle, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander. / Dry roast the almonds in a pan, let them cool and grind. In a bowl, mix besan, ground almonds, turmeric, chilli ppowder and ground coriander.

Besan Okra


V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme umytú, vysušenú a nakrájanú okru a na silnom ohni 5 minút prehadzujeme. Ďalej pridáme besanovú zmes, soľ, premiešame, oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme ďalších 10 minút. Aspoň raz počas dusenia premiešame. / Heat a little bit of oil in a pan. Add cumin and asafoetida and let the spices release its aroma. Then add washed, properly dried and sliced ​​ladies fingers and stir over a high heat for 5 minutes. Next, add the besane mixture, salt, stir well, reduce the heat and simmer for another 10 minutes under the lid. Stir at least once while cooking.

Besan Okra


Podávame s Chapati. / Serve with Chapati.



Besan Okra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára