sobota 19. marca 2016

Besan Okra / Ladies fingers with chickpea flour

Besan Okra



ČO POTREBUJETE:


olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida

na besanovú zmes:
malá hrsť mandlí (alebo arašídy)
3 ploché lyžice besanu (cícerovej múky)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru

soľ

Besan Okra



AKO POSTUPOVAŤ:

Okra - Ibistek jedly


Mandle na sucho opečieme na panvici, necháme vychládnuť a pomelieme. V miske zmiešame besan, mleté mandle, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander. 

Besan Okra


V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme umytú, vysušenú a nakrájanú okru a na silnom ohni 5 minút prehadzujeme. Ďalej pridáme besanovú zmes, soľ, premiešame, oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme ďalších 10 minút. Aspoň raz počas dusenia premiešame. 

Besan Okra


Podávame s Chapati.



Besan Okra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára