ČO POTREBUJETE:
asi 15-20ks ibišteka jedlého (okry)
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
na besanovú zmes:
malá hrsť mandlí (alebo arašídy)
3 ploché lyžice besanu (cícerovej múky)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Mandle na sucho opečieme na panvici, necháme vychládnuť a pomelieme. V miske zmiešame besan, mleté mandle, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander.
V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme korenie rozvoňať. Potom pridáme umytú, vysušenú a nakrájanú okru a na silnom ohni 5 minút prehadzujeme. Ďalej pridáme besanovú zmes, soľ, premiešame, oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme ďalších 10 minút. Aspoň raz počas dusenia premiešame.
Podávame s Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára