utorok 8. marca 2016

Karí z čierneho urid dalu


Kari z cierneho urid dalu





ČO POTREBUJETE:

150ml sušeného čierneho urid dalu
voda a jeden bobkový list na ich uvarenie

olej
2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 zelená chilli paprička 
1 veľká paradajka

kokosový olej
1/2 lyžičky mletej kurkumy
voda podľa potreby
soľ
1 plná lyžička garam masala 
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


Kari z cierneho urid dalu



AKO POSTUPOVAŤ:

Dal prepláchneme a na noc namočíme vo vode. Ráno ho uvaríme spolu s bobkovým listom domäkka. Uvarené odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Kari z cierneho urid dalu


V hrnci zohrejeme olej, pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Pridáme nastrúhaný zázvor a chilli papričku. Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme domäkka. Zmes necháme trocha vychládnuť a potom s trochou vody rozmixujeme na pastu. 

V hrnci, kde sme restovali cibuľovo paradajkovú zmes zohrejeme trocha kokosového oleja. Pridáme mletú kurkumu. Potom pridáme pripravenú pastu, soľ a premiešame. Pridáme scedený urid dal, kokosové mlieko a premiešame. Karí privedieme k varu a varíme na miernejšom ohni asi 5 minút. Ak treba, doriedime troškou vody. Pridáme garam masala, nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.

Podávame s ryžou alebo plackami.



Kari z cierneho urid dalu

4 komentáre:

  1. To je strukovina?Neviem si spomenúť... vieš,ten vek...a posledných 5 rokov toho veľa nenavarím,ale rada sa pozerám a predstavujem si vôňu, chuť a podávanie jedla a je mi fajn ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano je to strukovina. Miesto toho sa moze pouzit mungo, co je lahko dostupne na Slovensku :) Pozdravujem Bozulka.

      Odstrániť
  2. Toto je moc dobre jedlo, velmi nam chutilo. Dakujem za dalsi skvely recept.

    OdpovedaťOdstrániť