ČO POTREBUJETE:
150ml sušeného čierneho urid dalu
voda a jeden bobkový list na ich uvarenie
olej
1/2 lyžičky hnedých horčičných semienok
2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 zelená chilli paprička
1 veľká paradajka
kokosový olej
1/2 lyžičky mletej kurkumy
100ml kokosového mlieka
voda podľa potreby
soľ
1 plná lyžička garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Dal prepláchneme a na noc namočíme vo vode. Ráno ho uvaríme spolu s bobkovým listom domäkka. Uvarené odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Pridáme nastrúhaný zázvor a chilli papričku, restujeme minútku. Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava. Potom pridáme nakrájanú paradajku a restujeme domäkka. Zmes necháme trocha vychládnuť a potom s trochou vody rozmixujeme na pastu.
V hrnci, kde sme restovali cibuľovo paradajkovú zmes zohrejeme trocha kokosového oleja. Pridáme mletú kurkumu. Potom pridáme pripravenú pastu, soľ a premiešame. Pridáme scedený urid dal, kokosové mlieko a premiešame. Karí privedieme k varu a varíme na miernejšom ohni asi 5 minút. Ak treba, doriedime troškou vody. Pridáme garam masala, nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
To je strukovina?Neviem si spomenúť... vieš,ten vek...a posledných 5 rokov toho veľa nenavarím,ale rada sa pozerám a predstavujem si vôňu, chuť a podávanie jedla a je mi fajn ! :-)
OdpovedaťOdstrániťAno je to strukovina. Miesto toho sa moze pouzit mungo, co je lahko dostupne na Slovensku :) Pozdravujem Bozulka.
OdstrániťToto je moc dobre jedlo, velmi nam chutilo. Dakujem za dalsi skvely recept.
OdpovedaťOdstrániťTesim sa :)
Odstrániť