Ak nemáte chuť na nátierku, ktorú som minule odporúčala na spracovanie brokolicových hlúbov, môžete si urobiť subzi. A miesto chrúmania surových hlúbov máte normálny obed na stole 🍽
ČO POTREBUJETE:
(množstvá neuvádzam, záleží od množstva hlúbov, takže všetko podľa chuti)
olej
horčičné semienka
červená cibuľa
brokolicové hlúby
soľ
mleté čierne korenie
mletá kurkuma
čerstvá koriandrová vňať
troška vody na podliatie
AKO POSTUPOVAŤ:
Hlúby ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť (teraz môžete pridať aj chilli papričku, ak máte radšej pálivejšie jedlá). Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Ďalej pridáme soľ, hlúby, čierne korenie a kurkumu a premiešame. Podlejeme trošičkou vody a udusíme domäkka. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Podávame s plackami.
Výborný recept, práve ho robím druhý krát, všetkým chutil. Nely
OdpovedaťOdstrániť