piatok 11. marca 2016

Subzi z brokolicových hlúbov

Ak nemáte chuť na nátierku, ktorú som minule odporúčala na spracovanie brokolicových hlúbov, môžete si urobiť subzi. A miesto chrúmania surových hlúbov máte normálny obed na stole 🍽


Subzi z brokolicovych hlubov



ČO POTREBUJETE:
(množstvá neuvádzam, záleží od množstva hlúbov, takže všetko podľa chuti)

olej
horčičné semienka
červená cibuľa 
brokolicové hlúby 
soľ
mleté čierne korenie
mletá kurkuma
čerstvá koriandrová vňať 
troška vody na podliatie


Subzi z brokolicovych hlubov



AKO POSTUPOVAŤ:

Hlúby ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej, pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť (teraz môžete pridať aj chilli papričku, ak máte radšej pálivejšie jedlá). Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Ďalej pridáme soľ, hlúby, čierne korenie a kurkumu a premiešame. Podlejeme trošičkou vody a udusíme domäkka. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, prehrejeme a odstavíme z ohňa. 

Podávame s plackami.

2 komentáre: