ČO POTREBUJETE (na 13ks):
150g celozrnnej múky - Atta
150g hladkej múky - Maida
2 lyžice cícerovej múky - Besan
1 lyžica jemnej detskej krupice - Idli rava
štipka soli
1/4 lyžičky prášku do pečiva
80g jemného kryštáľového cukru
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška
1/2 lyžičky mletého kardamómu
100ml tekutého ghee
(alebo podľa potreby; vegáni môžu použiť kokosový olej)
mandle alebo pistácie na ozdobenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme všetky suroviny okrem orechov a vymiesime cesto konzistencie ako napr. na linecké pečivo. Necháme ho aspoň hodinu odležať zakryté v miske.
Potom z neho modelujeme guľôčky. Musia byť hladké, ak by sa vám cesto rozpadávalo, pridáme trocha ghee a znova ho premiesime rukou. Guľôčky ukladáme na plech kúsok od seba. Na vrch každej guľôčky dáme buď mandlu alebo pistáciu, alebo oboje orechy podrvíme a na každú guľôčku dáme z každého troška. Troška orechy zvrchu vtlačíme, aby sme guľôčku trocha sploštili, ale jemne nech neprasknú.
Potom z neho modelujeme guľôčky. Musia byť hladké, ak by sa vám cesto rozpadávalo, pridáme trocha ghee a znova ho premiesime rukou. Guľôčky ukladáme na plech kúsok od seba. Na vrch každej guľôčky dáme buď mandlu alebo pistáciu, alebo oboje orechy podrvíme a na každú guľôčku dáme z každého troška. Troška orechy zvrchu vtlačíme, aby sme guľôčku trocha sploštili, ale jemne nech neprasknú.
Rúru predohrejeme na 170st. a kekse pečieme asi 20 minút. Upečené necháme trocha vychládnuť a potom rozložíme na mriežku, aby poriadne dochládli. Skladujeme v čistej nádobe na suchom mieste.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára