sobota 17. marca 2012

Paštéta z kuracích pečení (bez alkoholu) / Chicken liver pâté





ČO POTREBUJETE:

200g kuracích pečení
1 lyžicu masla
1 lyžicu ghee
1 veľkú červenú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
tymián (mala som len sušený, ale lepší je čerstvý)
muškátový oriešok
soľ
šťava z 1/2 pomaranča
1 plná lyžica sladkej smotany
mleté čierne korenie

extra ghee na zaliatie vrchu





AKO POSTUPOVAŤ:

Pečene očistíme, všetky "nitky"- črievka odstránime a vysušíme ich papierovým kuchynským obrúskom. Pokrájame na menšie kúsky.

Pasteta z kuracich peceni


V hlbšej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka na miernom ohni, asi 5 minút. Občas premiešame.

Pasteta z kuracich peceni


Pridáme pokrájané pečene a tymián. Restujeme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame. 

Pasteta z kuracich peceni


Pridáme šťavu z pomaranča, smotanu a nastrúhame muškátový oriešok, povaríme na miernom ohni 3 - 5minút a odstavíme z ohňa.

Pasteta z kuracich peceni


Pridáme mleté čierne korenie a soľ podľa chuti a premiešame. Necháme vychládnuť.

Pasteta z kuracich peceni


Vychládnuté pečene rozmixujeme na paštétu do hladka (môžeme pridať troška vody, ak by paštéta bola prílišhustá). Naplníme ňou misky a povrch môžeme preliať ešte 1 lyžicou ghee (alebo masťou). Uložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny pred podávaním.





Už len upiecť čerstvý domáci chlebik a nakrájať si cibuľu 🤩



Pasteta z kuracicg peceni

6 komentárov:

  1. Perfektné.....asi ju spravím aj ja :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Juj je taka spravne dobra pecienkova :) a mala si pravdu, ten tymian do nej patri, vyborne ju ochutil, aj ked som mala len suseny.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taketo ja luuuubim!!! hmmm, na chrumkavom cerstvom chlebiku...ach...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Michaela,kedy si pridala muškátový oriešok, so soľou a čiernym korením, ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha chyba mi to tam, opravim...muskatovy oriesok ked smotanu a sol vtedy, ked cierne korenie.

      Odstrániť
  5. Vypada to skvele, hmm, uz jen se k tomu naucit delat ten chleba :D

    OdpovedaťOdstrániť