ČO POTREBUJETE:
za misku čerstvých tigrých kreviet
na marinádu:
100g nesladeného jogurtu
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky cesnakovo zázvorovej pasty
na karí:
2 paradajky
4 plné lyžice kešu orechov
voda podľa potreby
ďalej:
maslo + olej (olej len aby maslo nehorelo)
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
2 tobolky zeleného kardamómu
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
soľ
1 lyžička jaggery
na dokončenie:
asi 100ml sladkej smotany
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, dáme do misky a pridáme suroviny na marinádu. Dobre premiešame a necháme marinovať minimálne hodinu.
Za tú hodinu uvaríme paradajky a kešu orechy vo vode. Necháme ich troška vychládnuť a potom s trochou vody, v ktorej sa varili rozmixujeme na hustú omáčku. Odložíme bokom do daľšieho použitia.
V kadhai zohrejeme olej a väčšiu hrudku masla. (Je to makhani, čo znamená maslo, preto maslom nešetríme.)
Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, kardamóm a necháme to rozvoňať. Potom pridáme pripravenú omáčku.
Ďalej pridáme kašmírske chilli korenie, senovku grécku a premiešame.
Pridáme soľ a jaggery a opäť premiešame.
Karí privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme ho pod pokrievkou asi 10 až 15 minút, aby sa maslo/olej oddelilo.
Zatial si v druhej panvici zohrejeme trocha oleja, pridáme krevety a 5 minút ich na silnom ohni restujeme.
Keď sa tuk v karí oddelí, pridáme krevety a premiešame. Ďalej pridáme smotanu a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a povaríme ďaľšie 3 minúty (alebo podľa veľkosti kreviet).
Podávame s Maslovým Naanom alebo s plackou Kulcha alebo s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára