ČO POTREBUJETE:
33ks väčších čerstvých kreviet (l. vannamei)
soľ
na cestíčko:
3 lyžice múky besan (môžete skúsiť nahradiť Hraškou)
štipka soli do cestíčka
štipka prášku do pečiva
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
(ak chcete pálivejšie, môžete pridať mleté chilli)
voda podľa potreby
olej na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, opláchneme vodou a dáme na tanier, troška vysušíme. Potom ich opatrne preložíme do misky a osolíme. Premiešame rukou a necháme 15 minút odležať.
V miske zmiešame všetky suché prísady na cestíčko. Vodu prilievame postupne a metličkou miešame, aby sa nám neurobili hrudky, na hladkú kašičku.
V hrnci so širokým dnom zohrejeme olej vo výške asi pol centimetra. Olej musí byť vriaci. Krevety po dávkach dáme do cestíčka, rukou v ňom premiešame, aby sa dobre obalili a potom po jednej dávame do horúceho oleja. Nepražte veľa kusov naraz, aby sa neznížila teplota oleja a vy ste tak príliš dlho krevety neváľali v ňom. Zostali by tvrdé, bledé a mastné. Pražíme na silnom ohni z oboch strán.
Hotové krevety vyberieme na papierové kuchynské obrúsky. Môžeme podávať ako predjedlo - jednohubku buď s chutney alebo so sladkou chilli omáčkou na namáčanie.
krevety robievam v pivovom cesticku .....a toto cesticko urcite vyskusam tiez, vyzera bajecne, len si musim nastudovatf z coho je ta hraska a besan. urcite najdem na to adekvatnu nahradu...Fakt super jedlo......
OdpovedaťOdstrániť