ČO POTREBUJETE:
400g väčších čerstvých kreviet (l. vannamei)
soľ
šťava z citróna
na cestíčko:
3 lyžice cícerovej múky (Besan); môžeme nahradiť Hraškou
1 lyžica kukuričného škrobu
štipka soli do cestíčka
1/3 lyžičky jedlej sódy
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
voda podľa potreby
olej + ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, opláchneme vodou a dáme na tanier, troška vysušíme. Potom ich preložíme do misky, osolíme a pokropíme citrónovou šťavou. Premiešame rukou a necháme 15 minút odležať.
V miske zmiešame všetky suché prísady na cestíčko. Vodu prilievame postupne a metličkou miešame, aby sa nám neurobili hrudky, na hladkú kašičku.
V hlbšej panvici zohrejeme dostatok oleja + ghee, aby sa krevety fritovali. Olej musí byť vriaci.
Krevety po dávkach dáme do cestíčka a vidličkou ich v ňom dobre premiešame, aby sa dobre obalili a potom po jednej dávame do horúceho oleja. Nepražíme veľa kusov naraz, aby sa neznížila teplota oleja a aby sa tak krevety príliš dlho neváľali v ňom. Zostali by gumené a mastné. Pražíme na silnejšom ohni z oboch strán do zlatista.
Hotové krevety vyberieme na papierové kuchynské obrúsky.
Môžeme podávať buď ako predjedlo - jednohubku so zeleným chutney alebo so sladkou chilli omáčkou na namáčanie alebo ich môžeme použiť napríklad aj do pita placiek. A ak z toho chceme kompletný obed, môžeme podávať so zemiakovou kašou a šalátom, to je taká indo-slovenská fúzia 🙈
krevety robievam v pivovom cesticku .....a toto cesticko urcite vyskusam tiez, vyzera bajecne, len si musim nastudovatf z coho je ta hraska a besan. urcite najdem na to adekvatnu nahradu...Fakt super jedlo......
OdpovedaťOdstrániť