ČO POTREBUJETE:
prsia z jedného kuraťa
2-3 lyžice ghee
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3-1/2 lyžičky chilli korenia
soľ
niekoľko karí lístkov
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
čerstvý kokos z polovice orecha
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Vo woku zohrejeme ghee a na silnom ohni mäso opražíme, aby sa zatiahlo.
Potom pridáme kurkumu a chilli a premiešame.
Osolíme a pridáme karí lístky. Premiešame a na stredne silnom ohni restujeme, kým sa tekutina nevyparí (nepodlievame!), asi 10 minút. Hotové mäso preložíme do misky do ďalšieho použitia.
V tom istom woku zohrejeme trocha ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na stredne silnom ohni restujeme dohnedkava.
Pridáme mäso, premiešame a nakoniec pridáme strúhaný kokos. Ešte 2 minútky na miernom ohni restujeme, občas premiešame.
Podávame s karí a ryžou alebo maslovým Naanom a šalátom (napr. raitou alebo čerstvo nakrájanou zeleninou).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára