nedeľa 2. februára 2014

Mrkvovo - hrachový thoran


22IMG_7610


ČO POTREBUJETE:

3-4 ks stredne veľké mrkvy
2 hrste hrachu (čerstvo nalúpaný alebo mrazený)
ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov 
štipka asafoetida
1 stredne veľká červená cibuľa 
1 zelená chilli paprička 
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
mleté čierne korenie
2 veľké hrste čerstvého strúhaného kokosu



22IMG_7611



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici (kadhai) zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka a necháme ich prasknúť. Potom pridáme štipku asafoetida a karí lístky. Keď začnú karí lístky praskať, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli papričku vcelku. Do chilli papričky môžeme urobiť zopár zárezov pred pridaním do panvice. Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni domäkka.

1


Keď je cibuľa mäkká pridáme mletú kurkumu a mletý koriander. Premiešame.

22IMG_7591


Pridáme nakrájanú mrkvu, hrach a osolíme. Premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka. Asi 10-15 minút.

22IMG_7592


Potom pridáme mleté čierne korenie a premiešame.

22IMG_7594


Nakoniec pridáme čerstvý strúhaný kokos, premiešame a na silnom ohni 1-2 minúty restujeme. Občas premiešame.

2


Podávame s Chapati plackami.

2 komentáre: