nedeľa 2. februára 2014

Mrkvovo - hrachový thoran / Carrots and green peas with fresh coconut


22IMG_7610


ČO POTREBUJETE:

3-4 ks stredne veľké mrkvy / 3 to 4 big carrots
2 hrste hrachu (čerstvo nalúpaný alebo mrazený) / 2 handful of green peas (fresh or frozen)
ghee / ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka / 1/2 tsp brown mustard seeds 
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
štipka asafoetida / pinch of asafoetida 
1 stredne veľká červená cibuľa / 1 medium size red onion 
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1/3 lyžičky mletého koriandru / 1/3 tsp ground coriander
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder 
2 veľké hrste čerstvého strúhaného kokosu / 2 big handful of freshly grated coconut 



22IMG_7611



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici (kadhai) zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka a necháme ich prasknúť. Potom pridáme štipku asafoetida a karí lístky. Keď začnú karí lístky praskať, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli papričku vcelku. Do chilli papričky môžeme urobiť zopár zárezov pred pridaním do panvice. Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni domäkka. / Heat ghee in kadhai. Add mustard seeds and let them crack. Add asafoetida and curry leaves and let the leaves crack. Add finely chopped onion and green chilli. You can slice chilli if you want more spicy. Fry onion on medium heat until it's soft.

1


Keď je cibuľa mäkká pridáme mletú kurkumu a mletý koriander. Premiešame. / Add turmeric and ground coriander. Stir well.

22IMG_7591


Pridáme nakrájanú mrkvu, hrach a osolíme. Premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka. Asi 10-15 minút. / Add cut carrots, green peas and salt. Stir well and cook it covered on low heat for about 10 to 15min.

22IMG_7592


Potom pridáme mleté čierne korenie a premiešame. / Then add black pepper powder and mix.

22IMG_7594


Nakoniec pridáme čerstvý strúhaný kokos, premiešame a na silnom ohni 1-2 minúty restujeme. Občas premiešame. / Finally add freshly grated coconut, mix and sauté on high heat for 1 to 2 min. Stir occasionally. 

2


Podávame s Chapati plackami. / Serve with Chapatis. 

2 komentáre: