ČO POTREBUJETE:
3-4 ks stredne veľké mrkvy
2 hrste hrachu (čerstvo nalúpaný alebo mrazený)
ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
štipka asafoetida
1 stredne veľká červená cibuľa
1 zelená chilli paprička
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
mleté čierne korenie
2 veľké hrste čerstvého strúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici (kadhai) zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka a necháme ich prasknúť. Potom pridáme štipku asafoetida a karí lístky. Keď začnú karí lístky praskať, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli papričku vcelku. Do chilli papričky môžeme urobiť zopár zárezov pred pridaním do panvice. Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni domäkka.
Keď je cibuľa mäkká pridáme mletú kurkumu a mletý koriander. Premiešame.
Pridáme nakrájanú mrkvu, hrach a osolíme. Premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka. Asi 10-15 minút.
Potom pridáme mleté čierne korenie a premiešame.
Nakoniec pridáme čerstvý strúhaný kokos, premiešame a na silnom ohni 1-2 minúty restujeme. Občas premiešame.
Podávame s Chapati plackami.
70% ingrediencií mám, zvyšok dokúpim a niekedy vyskúšam. Zatiaľ ukladám .-)
OdpovedaťOdstrániť