ČO POTREBUJETE:
200g baby zemiačkov
2 baby baklažány
olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1/2 lyžičky feniklových semienok
niekoľko semienok senovky gréckej
štipka asafoetida
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 väčšia paradajka
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/3 lyžičky amchoor (sušeného manga)
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
troška vody na podliatie
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky očistíme kefkou. Ak sú troška väčšie, prekrojíme na polovice. Baklažány pokrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, semená senovky, fenikel a asafoetida. Semienka necháme rozvoňať.
Potom pridáme zemiaky, mletú kurkumu, soľ, podlejeme trošičkou vody a na miernom ohni pod pokrievkou 5 minút varíme.
Po 5 minútach pridáme nakrájané baklažány, strúhaný zázvor, premiešame a pod pokrievkou dusíme, kým baklažány nezmäknú.
Potom pridáme nakrájanú paradajku...
... mletý koriander, garam masala, chilli korenie a amchoor. Premiešame a pod pokrievkou dodusíme ďalších 5 minút.
Hrniec odstavíme z ohňa a do zmesi vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára