utorok 4. februára 2014

Aloo baigan ki subzi


22IMG_7692


ČO POTREBUJETE:

200g baby zemiačkov
2 baby baklažány 
olej
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1/2 lyžičky feniklových semienok
niekoľko semienok senovky gréckej 
štipka asafoetida
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 lyžička strúhaného zázvoru 
1 väčšia paradajka
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1/3 lyžičky amchoor (sušeného manga)
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 
troška vody na podliatie


22IMG_7685



AKO POSTUPOVAŤ: 

Zemiaky očistíme kefkou. Ak sú troška väčšie, prekrojíme na polovice. Baklažány pokrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, semená senovky, fenikel a asafoetida. Semienka necháme rozvoňať.

22IMG_7673


Potom pridáme zemiaky, mletú kurkumu, soľ, podlejeme trošičkou vody a na miernom ohni pod pokrievkou 5 minút varíme.

22IMG_7674


Po 5 minútach pridáme nakrájané baklažány, strúhaný zázvor, premiešame a pod pokrievkou dusíme, kým baklažány nezmäknú.

22IMG_7675


Potom pridáme nakrájanú paradajku...

22IMG_7676


... mletý koriander, garam masala, chilli korenie a amchoor. Premiešame a pod pokrievkou dodusíme ďalších 5 minút.

22IMG_7679


Hrniec odstavíme z ohňa a do zmesi vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.

22IMG_7680


Podávame s plackami alebo k ryži a Dalu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára