utorok 4. februára 2014

Aloo baigan ki subzi (zemiaky s baklažánom) /Potatoes and brinjal subzi


22IMG_7692



ČO POTREBUJETE:

200g baby zemiačkov / 200g baby potatoes 
2 baby baklažány / 2 brinjals
olej / oil
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok / 1/2 tsp brown mustard seeds
1/2 lyžičky feniklových semienok / 1/2 tsp fennel seeds (saunf)
niekoľko semienok senovky gréckej / few fenugreek seeds
štipka asafoetida / pinch of asafoetida 
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt
1 lyžička strúhaného zázvoru / 1 tsp grated ginger
1 väčšia paradajka / 1 big tomato
1/2 lyžičky mletého koriandru / 12 tsp ground coriander (dhanya powder)
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala 
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder 
1/3 lyžičky amchoor (sušeného manga) / 1/3 tsp dry mango powder (amchoor)
hrsť čerstvej koriandrovej vňate / handful of coriander leaves
troška vody na podliatie / water


22IMG_7685



AKO POSTUPOVAŤ: 

Zemiaky očistíme kefkou. Ak sú troška väčšie, prekrojíme na polovice. Baklažány pokrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, semená senovky, fenikel a asafoetida. Semienka necháme rozvoňať. / Wash potatoes well (don't peel). If your baby potatoes are big in size, cut them in half. Cut brinjals into small pieces. Heat oil in kadhai, add mustard seeds, fenugreek seeds, fennel seeds  and asafoetida. Let the spices release its aroma. 

22IMG_7673


Potom pridáme zemiaky, mletú kurkumu, soľ, podlejeme trošičkou vody a na miernom ohni pod pokrievkou 5 minút varíme. / Then add potatoes, turmeric, salt, little water and bring it to boil. Reduce the heat and cook it covered for 5min.

22IMG_7674


Po 5 minútach pridáme nakrájané baklažány, strúhaný zázvor, premiešame a pod pokrievkou dusíme, kým baklažány nezmäknú. / Then add brinjals, ginger and stir well. Cover the kadhai and cook until brinjals are soft.

22IMG_7675


Potom pridáme nakrájanú paradajku... / Add cut tomato...

22IMG_7676


... mletý koriander, garam masala, chilli korenie a amchoor. Premiešame a pod pokrievkou dodusíme ďalších 5 minút. / ... ground coriander, garam masala, chilli powder and amchoor. Mix well and cook covered for another 5min.

22IMG_7679


Hrniec odstavíme z ohňa a do zmesi vmiešame nasekanú koriandrovú vňať. / Remove the pot from the heat a stir in chopped coriander leaves.

22IMG_7680


Podávame s plackami alebo k ryži a Dalu. / Serve with Indian breads or rice and Dal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára