pondelok 21. júna 2021

Brokolicovo hráškové karí / Broccoli and green peas curry



ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie): 

1 menšia brokolica / 1 small broccoli 

veľká hrsť mrazeného hrášku / big handful of frozen green peas

(hrsť nakrájaných fazuľových strukov, tu som nepoužila, ale robila som aj s nimi a karí bolo výborné) / (you can add also handful of French beans, I didn't use while making this step by step recipe but I used it other time and it came out very good)

3 väčšie červené cibule na prípravu pasty / 3 big red onions to make a paste


olej / oil

1 lyžička tmavej rímskej rasce / 1 tsp black cumin (shahi jeera)

1/4 lyžičky asafoetida / 1/4 tsp asafoetida (hing)

1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno / 1 red onion, finely chopped 

1 veľká paradajka, rozmixovať na pyré / 1 big tomato, mix it to make puree

1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)

1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder 

1 lyžička garam masala / 1 tsp garam masala 

soľ / salt

voda podľa potreby / water as needed 

100ml kokosového mlieka / 100ml coconut milk 

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej / 1 tsp dry fenugreek leaves 




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom 3 cibule nakrájané na pásiky, do hnedkava. Necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Heat oil in kadhai, add 3 sliced onions and fry them until they are brownish. Let them cool down and mix with little bit of water to make a paste. Keep aside.


V tej istej panvici znova zohrejeme troška oleja, pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju na miernom ohni domäkka. / Heat some oil in same kadhai. Add cumin and asafoetida and let them release its aroma. Add finely chopped onion and fry onnlow heat until it's soft. 


Pridáme paradajku, ktorú sme rozmixovali na pyré a necháme ju zhnustnúť. Potom pridáme soľ, kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame. / Add tomato puree and cook until it thickens. Then add salt, turmeric, chilli powder and garam masala. Stir well.


Pridáme cibuľovú pastu, trocha vody a kokosové mlieko. Premiešame. Pridáme na malé časti rozrobenú brokolicu, hrach, (nakrájané fazuľové struky, ak použijete), sušenú senovku grécku a premiešame. Karí privedieme k varu a varíme asi 10 minút pod pokrievkou na miernom ohni. / Add onion paste, some water and coconut milk. Mix well. Add broccoli cut into small pieces, green peas (French beans cut into small pieces), fenugreek leaves and mix well. Bring curry to boil, reduce the heat and cook it covered for 10min.


Do hotového karí zamiešame 1 lyžicu ghee a podávame ho s ryžou. / When curry is done stir in 1 tbsp of ghee and serve it with rice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára