ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
1 menšia brokolica
veľká hrsť mrazeného hrášku
(hrsť nakrájaných fazuľových strukov, tu som nepoužila, ale robila som aj s nimi a karí bolo výborné)
3 väčšie červené cibule na prípravu pasty
olej
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
1 veľká paradajka, rozmixovať na pyré
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička garam masala
soľ
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom 3 cibule nakrájané na pásiky, do hnedkava. Necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tej istej panvici znova zohrejeme troška oleja, pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju na miernom ohni domäkka.
Pridáme paradajku, ktorú sme rozmixovali na pyré a necháme ju zhnustnúť. Potom pridáme soľ, kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame.
Pridáme cibuľovú pastu, trocha vody a kokosové mlieko. Premiešame. Pridáme na malé časti rozrobenú brokolicu, hrach, (nakrájané fazuľové struky, ak použijete), sušenú senovku grécku a premiešame. Karí privedieme k varu a varíme asi 10 minút pod pokrievkou na miernom ohni.
Do hotového karí zamiešame 1 lyžicu ghee a podávame ho s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára