pondelok 21. júna 2021

Brokolicovo hráškové karí


ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie): 

1 menšia brokolica

veľká hrsť mrazeného hrášku 

(hrsť nakrájaných fazuľových strukov, tu som nepoužila, ale robila som aj s nimi a karí bolo výborné)

3 väčšie červené cibule na prípravu pasty 


olej 

1 lyžička tmavej rímskej rasce

troška asafoetida 

1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno

1 veľká paradajka

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky mletého chilli korenia

1 lyžička garam masala 

soľ

voda podľa potreby 

100ml kokosového mlieka 

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej 




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme trocha oleja a orestujeme na ňom 3 cibule nakrájané na pásiky, do hnedkava. Necháme trocha vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.


V tej istej panvici znova zohrejeme troška oleja, pridáme rímsku rascu a asafoetida a necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju na miernom ohni domäkka.


Pridáme paradajku, ktorú sme rozmixovali na pyré a necháme ju zhnustnúť. Potom pridáme soľ, kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame.


Pridáme cibuľovú pastu, trocha vody a kokosové mlieko. Premiešame. Pridáme na malé časti rozrobenú brokolicu, hrach, (nakrájané fazuľové struky, ak použijete), sušenú senovku grécku a premiešame. Karí privedieme k varu a varíme asi 10 minút pod pokrievkou na miernom ohni.


Do hotového karí zamiešame 1 lyžicu ghee a podávame ho s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára