štvrtok 17. júna 2021

Kuracie Pulao / Chicken pulao

 



ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

3ks kurcích pŕs / 3 pieces of chicken breasts

Na marinádu / for marination:

1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder

1 lyžička mletej kurkumy / 1 tsp turmeric (haldi)

1 plná lyžička Biryani masala / 1 full tsp of Biryani masala

2 plné lyžice nesladeného jogurtu (dahi) / 2 full tbsp of yogurt

hrsť nasekanej koriandrovej vňate / handful of chopped coriander leaves


Ďalej:

2 lyžice ghee / 2 tbsp ghee

4ks klinčeky / 4 cloves

2ks zelený kardamóm / 2 green cardamoms

1ks hnedý kardamóm / 1 brown cardamom

kúsok škorice / small piece of cinnamon

4ks čierneho guľatého korenia / 4 pieces of black pepper corns


1 červená cibuľa / 1 red onion

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty / 1 tsp ginger-garlic paste

1 zelená chilli paprička / 1 green chilli

1 paradajka / 1 tomato

1 lyžička citrónovej šťavy / 1 tsp of lemon juice

soľ / salt

kurací vývar (alebo voda) / chicken stock (or water)

1/2 hrnčeka ryže Basmati / 1/2 cup or Basmati rice




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame. Dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a premiešame. Necháme postáť aspoň 30min, môžete nechať v chladničke zakryté cez noc. / Rinse, dry and cut the meat. Put in a bowl, add the ingredients for marination and mix well. Let it stand for at least 30 minutes, you can leave it in the fridge covered overnight.


Ryžu prepláchneme poriadne, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. / Rinse the rice thoroughly, drain and keep aside.

V panvici zohrejeme ghee, pridáme klinčeky, kardamómy, škoricu, guľaté korenie a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme domäkka. / Heat the ghee in a pan, add cloves, cardamoms, cinnamon, black pepper and let it simmer. Add chopped onion, garlic and ginger-garlic paste and sauté until soft.



Ďalej pridáme zelenú chilli papričku, nakrájanú paradajku a opäť restujeme domäkka. / Next, add the green chilli, chopped tomato and fry until soft.


Potom pridáme marinované mäso a na silnejšom ohni 2 minútky restujeme. Pridáme šťavu z citróna, soľ a vývar. Potom pridáme prepláchnutú ryžu. Vývar dolejeme, ak treba, hladina by mala byť tak 1cm nad ryžou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pulao varíme na miernom ohni do vydusenia vývaru. / Then add marinated meat and simmer for 2 minutes on a high heat. Add lemon juice, salt and chicken stock (or water). Then add the rinsed rice. Add more stock if necessary, the level should be about 1 cm above the rice. Cover the pan with a lid and cook over low heat until all liquid evaporates.


Hotové posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a môžeme podávať s raitou. / Sprinkle with chopped coriander leaves and serve with raita.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára