štvrtok 17. júna 2021

Kuracie Pulao / Chicken pulao

Chuťovo je toto pulao veľmi podobné Biryani, tak ak sa vám nechce príliš trápiť s prípravou Biryani, uvarte si toto pulao. 



ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):


3ks kurcích pŕs

Na marinádu:

1/2 lyžičky mletého chilli korenia

1 lyžička mletej kurkumy

1 plná lyžička Biryani masala (alebo Garam masala)

2 plné lyžice nesladeného jogurtu (dahi)

hrsť nasekanej koriandrovej vňate


Ďalej:

2 lyžice ghee

4ks klinčeky

2ks zelený kardamóm

1ks hnedý kardamóm

kúsok škorice

4ks čierneho guľatého korenia


1 červená cibuľa

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

1 zelená chilli paprička

1 paradajka

1 lyžička citrónovej šťavy

soľ

kurací vývar (alebo voda)

1/2 hrnčeka ryže Basmati




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame. Dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a premiešame. Necháme postáť aspoň 30min, môžete nechať v chladničke zakryté cez noc. 


Ryžu prepláchneme poriadne, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. 

🌱 🌱 🌱

V panvici zohrejeme ghee, pridáme klinčeky, kardamómy, škoricu, guľaté korenie a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme domäkka. 



Ďalej pridáme zelenú chilli papričku, nakrájanú paradajku a opäť restujeme domäkka. 


Potom pridáme marinované mäso a na silnejšom ohni 2 minútky restujeme. Potom oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme ďalších 13min. 

Pridáme šťavu z citróna, soľ a vývar. Potom pridáme prepláchnutú ryžu. Vývar dolejeme, ak treba, hladina by mala byť tak 1cm nad ryžou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pulao varíme na miernom ohni do vydusenia vývaru. 


Hotové posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a môžeme podávať s raitou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára