Chuťovo je toto pulao veľmi podobné Biryani, tak ak sa vám nechce príliš trápiť s prípravou Biryani, uvarte si toto pulao.
ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
3ks kurcích pŕs
Na marinádu:
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička mletej kurkumy
1 plná lyžička Biryani masala (alebo Garam masala)
2 plné lyžice nesladeného jogurtu (dahi)
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
Ďalej:
2 lyžice ghee
4ks klinčeky
2ks zelený kardamóm
1ks hnedý kardamóm
kúsok škorice
4ks čierneho guľatého korenia
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 zelená chilli paprička
1 paradajka
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ
kurací vývar (alebo voda)
1/2 hrnčeka ryže Basmati
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame. Dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a premiešame. Necháme postáť aspoň 30min, môžete nechať v chladničke zakryté cez noc.
Ryžu prepláchneme poriadne, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia.
🌱 🌱 🌱
V panvici zohrejeme ghee, pridáme klinčeky, kardamómy, škoricu, guľaté korenie a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme domäkka.
Ďalej pridáme zelenú chilli papričku, nakrájanú paradajku a opäť restujeme domäkka.
Potom pridáme marinované mäso a na silnejšom ohni 2 minútky restujeme. Potom oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme ďalších 13min.
Pridáme šťavu z citróna, soľ a vývar. Potom pridáme prepláchnutú ryžu. Vývar dolejeme, ak treba, hladina by mala byť tak 1cm nad ryžou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pulao varíme na miernom ohni do vydusenia vývaru.
Hotové posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a môžeme podávať s raitou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára