štvrtok 17. júna 2021

Kuracie Pulao

 



ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

3ks kurcích pŕs 

Na marinádu:

1/2 lyžičky mletého chilli korenia 

1 lyžička mletej kurkumy 

1 plná lyzicka Biryani masala

2 plne lyžice nesladeného jogurtu (dahi)

hrsť nasekanej koriandrovej vňate


Ďalej:

2 lyžice ghee

4ks klinčeky

2ks zelený kardamóm 

1ks hnedý kardamóm 

kúsok škorice 

4ks čierneho guľatého korenia 


1 červená cibuľa

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty 

1 zelená chilli paprička 

1 paradajka

1 lyžička citrónovej šťavy

soľ

kurací vývar (alebo voda)

1/2 hrnčeka ryže Basmati




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame. Dáme do misky, pridáme suroviny na marinádu a premiešame. Necháme postáť aspoň 30min, môžete nechať v chladničke zakryté cez noc.


Ryžu prepláchneme poriadne, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. 

V panvici zohrejeme ghee, pridáme klinčeky, kardamómy, škoricu, guľaté korenie a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu a restujeme domäkka. 



Ďalej pridáme zelenú chilli papričku, nakrájanú paradajku a opäť restujeme domäkka. 


Potom pridáme marinované mäso a na silnejšom ohni 2 minútky restujeme. Pridáme šťavu z citróna, soľ a vývar. Potom pridáme prepláchnutú ryžu. Vývar dolejeme, ak treba, hladina by mala byť tak 1cm nad ryžou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pulao varíme na miernom ohni do vydusenia vývaru.


Hotové posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a môžeme podávať s raitou


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára