ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):
200g paneeru
olej
1 lyžička tmavej rímskej rasce
2 toboľky zeleného kardamómu
2 sušené červené chilli papričky
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
2 veľké cibule nakrájané nadrobno
Na karí základ:
veľká hrsť kešu orechov + horúca voda na ich namočenie
2 väčšie paradajky
kúsok zelenej papriky
Korenia na dokončenie:
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička jaggery
soľ
1 zelená chilli paprička
1 veľká červená cibuľa nakrájaná na väčšie kusy
1 plnšia lyžička sušených lístkov senovky gréckej
malá hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy si namočíme na pol hodiny do horúcej vody. Potom ich scedíme, dáme do mixéra, pridáme nakrájané paradajky, kúsok papriky a trocha vody a vymixujeme na karí základ. Odložíme bokom do ďaľšieho použitia.
V kadhai zohrejeme olej (alebo ghee), pridáme rímsku racsu, bobkový list, červené chilli papričky, kardamómy a cesnakovo zázvorovú pastu. Restujeme na miernom ohni, kým sa vôňa pasty nevytratí, asi 2-3 minúty.
Potom pridáme nadrobno nakrájané cibule, troška osolíme, čím cibuľa pustí šťavu a neprihorí, kadhai prikryjeme pokrievkou a cibuľu udusíme domäkka. Potom pridáme pripravení karí základ, premiešame. Pridáme kukrumu, chilli korenie, mletý koriander, garam masala, jaggery a ešte dochutíme soľou, premiešame, prikryjeme a 2 minúty na miernom ohni povaríme.
Pridáme nakrájaný paneer, senovku grécku, premiešame a pod pokrievkou znova na miernom ohni povaríme, kým neuvidíme olej (alebo ghee) ako sa na krajoch oddelí od karí.
Po pridaní paneeru si v inej panvici rozpálime olej, pridáme zelenú chilli papričku a na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a na silnom ohni orestujeme, aby nebola príliš mäkká, ale skôr chrumkavá. Toto potom pridáme k paneeru, keď sa olej oddelí.
Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, premiešame a podávane s plackami, napr. Chapati, Paratha, Naan.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára