streda 23. júna 2021

Paneer do pyaza (indický syr paneer s 2x na 2 spôsoby pridanou cibuľou)



ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):

200g paneeru

olej

1 lyžička tmavej rímskej rasce

1 bobkový list (tej patta)

2 toboľky zeleného kardamómu

2 sušené červené chilli papričky 

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty 


2 veľké cibule nakrájané nadrobno


Na karí základ:

veľká hrsť kešu orechov + horúca voda na ich namočenie

2 väčšie paradajky

kúsok zelenej papriky


Korenia na dokončenie:

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/3 lyžičky mletého chilli korenia 

1 lyžička garam masala 

1/2 lyžičky mletého koriandru 

1 lyžička jaggery

soľ


1 zelená chilli paprička 

1 veľká červená cibuľa nakrájaná na väčšie kusy


1 plnšia lyžička sušených lístkov senovky gréckej 

malá hrsť nasekanej koriandrovej vňate 



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy si namočíme na pol hodiny do horúcej vody. Potom ich scedíme, dáme do mixéra, pridáme nakrájané paradajky, kúsok papriky a trocha vody a vymixujeme na karí základ. Odložíme bokom do ďaľšieho použitia.


V kadhai zohrejeme olej (alebo ghee), pridáme rímsku racsu, bobkový list, červené chilli papričky, kardamómy a cesnakovo zázvorovú pastu. Restujeme na miernom ohni, kým sa vôňa pasty nevytratí, asi 2-3 minúty.


Potom pridáme nadrobno nakrájané cibule, troška osolíme, čím cibuľa pustí šťavu a neprihorí, kadhai prikryjeme pokrievkou a cibuľu udusíme domäkka. Potom pridáme pripravení karí základ, premiešame. Pridáme kukrumu, chilli korenie, mletý koriander, garam masala, jaggery a ešte dochutíme soľou, premiešame, prikryjeme a 2 minúty na miernom ohni povaríme.


Pridáme nakrájaný paneer, senovku grécku, premiešame a pod pokrievkou znova na miernom ohni povaríme, kým neuvidíme olej (alebo ghee) ako sa na krajoch oddelí od karí. 


Po pridaní paneeru si v inej panvici rozpálime olej, pridáme zelenú chilli papričku a na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a na silnom ohni orestujeme, aby nebola príliš mäkká, ale skôr chrumkavá. Toto potom pridáme k paneeru, keď sa olej oddelí.



Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, premiešame a podávane s plackami, napr. Chapati, Paratha, Naan.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára