utorok 8. decembra 2015

Kuracie fašírky s mrkvou vyprážané v rúre / Chicken cutlets with carrot fried in the oven (Frikadelle)


ČO POTREBUJETE (na 7 - 8ks):

1/2kg mletého kuracieho mäsa
1 nastrúhaná mrkva
(miesto mrkvy sa dá použiť nastrúhaná cvikľa alebo cuketa)

1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška
1 lyžička sušeného majoránu
1/2 lyžičky mletej rasce
soľ podľa chuti
3 nastrúhané strúčiky cesnaku
2 vajcia

1 krajec chleba + 75ml mlieka

(do stredu fašírky môžete skryť aj kúsok syra)

+ strúhanka na obalenie
olej + ghee na "vyprážanie"




AKO POSTUPOVAŤ:

Chlieb nakrájame na kocky a prelejeme troškou mlieka v miske. Necháme ho 15min odležať.



Postupne pridáme do tej istej misky všetky suroviny na zmes na fašírky a rukou dobre vypracujeme. Misku tesne uzavrieme a zmes necháme hodinku odpočívať v chladničke. (Ak by bola táto zmes riedka a zle sa vám s ňou pracovalo, zahustite ju strúhankou. Pridajte 1 lyžicu a rukou dobre premiešajte a pokračujte, až kým nie je zmes taká, aby sa vám dali vymodelovať guľky. Ja som strúhanku do nej nepridávala, ale stať sa môže.)


🍽 🍽 🍽

Plech, na ktorom budeme fašírky vyprážať potrieme s olejom. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a uložíme na plech. Vrch každej fašírky pokvapkáme troška s ghee.



Rúru vyhrejeme na 210-220st. a fašírky pečieme z každej strany asi 15 - 20minút, záleží aké veľké si ich urobíme.

🍽 🍽 🍽

Ja som podávala so zemiakovým pyré. Ako ďalšiu prílohu môžeme zvoliť napr. uhorkový, hlávkový alebo kapustový šalát, zavarené/naložené uhorky alebo zavarenú/naloženú cvikľu



2 komentáre: