utorok 1. júna 2010

Plnená pečená fašírka na spôsob sekanej / Stuffed meatloaf



ČO POTREBUJETE:

1/2kg mletého kuracieho mäsa
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
sušený majorán 
4 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 lyžica horčice
asi 2 lyžice strúhanky

plnka podľa vášho výberu:
2 uvarené vajíčka
mrkva
hrach
brokolica
zaváraná uhorka
mozarrella (alebo iný syr)



AKO POSTUPOVAŤ:

Mleté mäso dáme do misky, kde pridáme zbytok surovín (okrem tých, čo majú ísť do náplne). Všetko dobre premiešame, najlepšie rukou.

Pekáčik vystelieme kusom papiera na pečenie, spodok pokropíme olejom. Na spodok uložíme polovicu mäsovej zmesi. Na ňu do stredu uložíme náplň (ja som použila predvarené vajcia). Náplň zakryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a vytvarujeme bochníček.

Pokropíme ho zvrchu opäť olejom.

Rúru vyhrejeme na 180st. a mäso v nej pečieme 35 - 40 minút.

Podávame so zemiakovou kašou a ľubovoľným šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára