nedeľa 20. februára 2022

Vajíčková nátierka / Egg spread

 


ČO POTREBUJETE:

5 vajec uvarených na tvrdo

4 lyžice majonézy

(majonézu môžeme nahradiť odtečeným bielym/gréckym jogurtom alebo použiť 1:1 majonézu aj odtečený jogurt)

1 lyžica medovej horčice


môžeme pridať aj:

1 kocku syra na strúhanie

alebo nadrobno nakrájanú nakladanú uhorku

alebo nadrobno nakrájanú cibuľu/jarnú cibuľku




AKO POSTUPOVAŤ:

Vajcia 6 minút povaríme, necháme vychládnuť, ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame. Dáme vychladiť a podávame s chlebom alebo iným pečivom.


Môžeme si k tomu nakrájať cibuľu, paradajky, papriku, šalátovú uhorku alebo posypať nasekanou pažítkou, jarnou cibuľkou, čiernym sezamom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára