štvrtok 27. februára 2025

Paradajková omáčka (s fašírkou a knedľou) / Tomato sauce (with meatloaf and steamed dumpling)


ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):

na omáčku:
hrudka masla
1 plná lyžica múky
800ml vody

1 bobkový list
mleté čierne korenie
kúsok celej škorice
soľ
1 a 1/2 až 2 lyžice kryštáľového cukru (alebo menej, záleží ako komu vyhovuje)

200ml paradajkového pretlaku
2 lyžice smotany na varenie 

prílohy:
fašírka z pekáčika (vynecháme mrkvu)




AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme roztopiť maslo. Zaprášime ho múkou a urobíme bledú zásmažku.

Zásmažku zalejeme vodou, dobre vymiešame a privedieme k varu. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime, pridáme bobkový list, cukor, čierne korenie, škoricu, soľ a premiešame.

Potom pridáme pretlak a znova oheň zvýšime, aby sa omáčka začala variť. Keď sa začne variť, zasa oheň zmiernime a varíme 10 minút odokryté. Občas premiešame.



Nakoniec vmiešame smotanu a 5min ešte povaríme.



Podávame s knedľou a fašírkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára