na omáčku:
hrudka masla
1 plná lyžica múky
800ml vody
1 bobkový list
mleté čierne korenie
kúsok celej škorice
soľ
1 a 1/2 až 2 lyžice kryštáľového cukru (alebo menej, záleží ako komu vyhovuje)
200ml paradajkového pretlaku
2 lyžice smotany na varenie
prílohy:
fašírka z pekáčika (vynecháme mrkvu)
AKO POSTUPOVAŤ:
Do hrnca dáme roztopiť maslo. Zaprášime ho múkou a urobíme bledú zásmažku.
Zásmažku zalejeme vodou, dobre vymiešame a privedieme k varu. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime, pridáme bobkový list, cukor, čierne korenie, škoricu, soľ a premiešame.
Potom pridáme pretlak a znova oheň zvýšime, aby sa omáčka začala variť. Keď sa začne variť, zasa oheň zmiernime a varíme 10 minút odokryté. Občas premiešame.
Nakoniec vmiešame smotanu a 5min ešte povaríme.
Podávame s knedľou a fašírkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára