nedeľa 15. augusta 2010

Penne s kuracím mäsom v smotanovo-žĺtkovej omáčke / Penne with chicken in a creamy egg yolk sauce



ČO POTREBUJETE:

300ml hrnček menších penne
3 kuracie stehná s kĺbom 
100ml sladkej smotany
1 žĺtok 
olej
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška 
voda
čerstvá pažítka alebo zelená časť jarnej cibuľky 
tvrdý syr (Parmezán, Grana padano - podľa vlastného výberu)



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame smotanu, žĺtok a paradajkový sosík.



Vo woku rozohrejeme olej a vložíme očistené kuracie mäso, ktoré sme odrezali zo stehien a kĺbov. Opekáme, kým sa nezatiahne.



Pridáme soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.



Podlejeme trochou vody a varíme zakryté na miernom ohni 20 minút.



Potom pridáme smotanovo-žĺtkovú zmes, premiešame a dusíme 5 minút zakryté.



Pridáme čerstvú pažítku (alebo zelenú časť jarných cibuliek), premiešame a hneď odstavíme z ohňa.



Nakoniec pridáme nastrúhaný syr, premiešame, zakryjeme a necháme syr roztopiť 5 minút, ale už nevaríme.



Penne uvaríme podľa návodu na obale.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára