štvrtok 14. septembra 2017

Fusilli s krevetami a paradajkou / Fusilli with shrimp and tomato



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

4 hrste fusilli
voda + soľ

olivový olej
260g čerstvých očistených kreviet
mleté čierne korenie

8 - 10 strúčikov cesnaku
asi 200g cherry paradajok
chilli vločky
sušené oregano
soľ
kryštálový cukor
3 lyžice cream cheese



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme dostatok osolenej vody a fusilli v nej uvaríme podľa návodu. Scedíme a trocha vody z nich odložíme.



Zohrejeme trocha oleja, pridáme krevety, troška osolíme (nepreháňame, voda na cestoviny je tiež osolená) a pridáme mleté čierne korenie. 2 - 3 min restujeme na stredne silnom ohni. Odložíme do misky.



Do tej istej panvice pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájané paradajky, štipku soli, chilli vločky, oregano, troška cukru a cream cheese, premiešame a na miernom ohni varíme asi 5 - 8min. Ak treba, pridáme trocha vody z cestovín.



Potom pridáme scedené cestoviny a premiešame. Opäť, ak treba, pridáme trocha vody z cestovín. 

Nakoniec pridáme krevety a odstavíme z ohňa.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára