ČO POTREBUJETE (na asi 9ks):
200g hladkej múky (použila som Maida)
1 lyžička mletej škorice
štipka soli
1 plochá lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
70g hnedého cukru
2 vajcia
2 lyžice oleja do cesta
250ml mlieka
AKO POSTUPOVAŤ:
Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh.
V miske zmiešame múku, cukor, soľ, sódu a prášok do pečiva. Pridáme žĺtky, olej a mlieko vymiešame cesto. Do cesta potom opatrne zapracujeme bielka.
Lievance opekáme na olejom zľahka pomastenej panvici, na miernom ohni, z oboch strán dohneda.
Na omáčku:
Miška...krásne lievance a perfektné pokračovanie prvého blogu....a najviac sa mi páči tá fotka s malou...je fantastická...tá fotka aj tá malá maškrtníčka...
OdpovedaťOdstrániť:) Dakujem...to je moja mladsia, nemohla sa dockat, kedy uz prestanem okolo nich tancovat s fotakom a dam jej to zjest.
OdpovedaťOdstrániťUrčitě byly moc dobré...na té fotce vypadá jako kdyby je zkoumala a přemýšlela sníst či nesníst...E.
OdpovedaťOdstrániť:)) veru zjedla, boli dobre...pekne vonali ked sa piekli
OdpovedaťOdstrániťAhoj. Môžem cesto nechať aj cez noc v chladničke a ráno z neho urobiť lievance? Nestane sa nič?Lebo väčšinou ráno nestíham a ušetrilo by mi to dosť času. Vyzerajú úžasne! :)
OdpovedaťOdstrániťNeskusala som,ale podla mna by to slo.
OdpovedaťOdstrániťperfektna fotkab
OdpovedaťOdstrániť:)
OdpovedaťOdstrániťNemalo ist do cesta aj mlieko??? v miske to tak vyzera, ja som aj dal a boli vyborne
OdpovedaťOdstrániťNie, nie, to je jogurt, taky redsi, nie ako zelatina (domaci). Ak bolo treba cesto zriedit, mlieko je ok :)
Odstrániť