ČO POTREBUJETE (na asi 7ks):
2 vajcia
200g bieleho jogurtu
štipka soli
1 plná lyžica hnedého cukru
3/4 lyžičky mletej škorice
180g hladkej múky (použila som múku Maida)
2 lyžice roztopeného masla
1 plochá lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
AKO POSTUPOVAŤ:
Bielka a žĺtka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V druhej miske zmiešame žĺtka, jogurt, štipku soli, hnedý cukor a škoricu. Pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a sódu a poriadne vymiešame na hladké cesto. Pridáme roztopené maslo a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme troška mlieka. Hustota cesta by mala byť asi ako pri kysnutých dolkách.
Panvicu si dobre rozohrejeme. Lievance pečieme nasucho z oboch strán dohneda, na miernom ohni.
Panvicu si dobre rozohrejeme. Lievance pečieme nasucho z oboch strán dohneda, na miernom ohni.
Môžeme podávať s ovocím, s čokoládovou polevou, pocukrované alebo so šľahačkou.
Miška...krásne lievance a perfektné pokračovanie prvého blogu....a najviac sa mi páči tá fotka s malou...je fantastická...tá fotka aj tá malá maškrtníčka...
OdpovedaťOdstrániť:) Dakujem...to je moja mladsia, nemohla sa dockat, kedy uz prestanem okolo nich tancovat s fotakom a dam jej to zjest.
OdpovedaťOdstrániťUrčitě byly moc dobré...na té fotce vypadá jako kdyby je zkoumala a přemýšlela sníst či nesníst...E.
OdpovedaťOdstrániť:)) veru zjedla, boli dobre...pekne vonali ked sa piekli
OdpovedaťOdstrániťAhoj. Môžem cesto nechať aj cez noc v chladničke a ráno z neho urobiť lievance? Nestane sa nič?Lebo väčšinou ráno nestíham a ušetrilo by mi to dosť času. Vyzerajú úžasne! :)
OdpovedaťOdstrániťNeskusala som,ale podla mna by to slo.
OdpovedaťOdstrániťperfektna fotkab
OdpovedaťOdstrániť:)
OdpovedaťOdstrániťNemalo ist do cesta aj mlieko??? v miske to tak vyzera, ja som aj dal a boli vyborne
OdpovedaťOdstrániťNie, nie, to je jogurt, taky redsi, nie ako zelatina (domaci). Ak bolo treba cesto zriedit, mlieko je ok :)
Odstrániť