Predvčerom som rozmýšľala, že upečiem deťom na ráno chlebové pagáče. Tak som si zarobila cesto, pekne mi vykyslo a kým kyslo, ja som akosi zlenivela a už sa mi nechcelo vykrajovať s pagáčmi. Tak som z cesta urobila bochník a dala ho piecť. Po hodine pečenia sa mi zdalo, že nebude vnútri dopečený, tak som predĺžila čas ešte o 10 minút a išla pozerať film (
Body of lies), do ktorého som sa potom tak “zažrala”, že som zabudla koľkokrát som predĺžila čas pečenia chleba. Nakoniec som dala chlieb zapiecť zvrchu, aby bol pekný hnedý, chrumkavý. A chrumkavý teda bol!!! Celkom som ho vysušila. To sa mi ešte nestalo 😣
A keďže u nás strúhanku nepredávajú, chlieb som potrhala na menšie časti a dosušila. Pomlela som ho na strúhanku a dnes sme mali
vyprážané kuracie stehná v 3-obale. Nakoniec som bola rada, že sa mi ten chlieb “podarilo” vysušiť.
A ešte jeden
tip na strúhanku, ak nemáte staré pečivo. Ja kupujem obyčajné krekry, ktoré niekedy máme len tak s
hummusom. A z nich si vyrábam aj strúhanku. Len ich polámem, hodím do mixéra a strúhanka je hotová.
Ako sa vravi, "Vsetko zle je na nieco dobre."
OdpovedaťOdstrániťA podla obrazku, ta struhanka vyzera, ze by mohla ist na titulnu stranu casopisu o dokonalych struhankach!
u nas struhanku predavaju, ale ma taku divnu chut!! a je strasne tvrda po upeceni....resp oprazeni
OdpovedaťOdstrániť:)) tak Miška, dnes som už tretia Jana, ktorú zaujala tvoja nádherná strúhanková story :D ... ja si tiež doma vyrábam strúhanku, ale z kúpených slovenských rohlíkov ktoré usuším a potom nastrúham ... inak, mne sa tiež tento týždeň v kuchyni mimoriadne darí, predvčerom sa mi nevydarila bábovka ktorú pečiem už 20 rokov podľa toho istého receptu a včera som bola taká roztržitá a zamyslená, že som nasypala do chlebového cesta za lyžicu kakaa namiesto zemiakového škrobu :D ... aj ma napadlo, že ho upečiem, nech je sranda, ale potom som to cesto vyhodila, lebo fakt neviem čo by mi doma povedali keby dostali na večeru kakaový chleba s tuniakovou nátierkou :D ... Jana :))
OdpovedaťOdstrániť@jana mas pravdu, nakoniec to bolo fajn, lebo take klasicke vyprazene kuracie stehna som uz velmi dlho nerobila a moja starsia dcerka ich pozna zo Slovenska a trojobal velmi lubi, takze som sa jej zavdacila dnes s obedom :)
OdpovedaťOdstrániť@Janka u vas robia struhanku asi z toho mliecneho sladkeho peciva, ktore pecu aj tu a nam to nechuti.
@Yanah :))))) mala si skusit upiect to, mozno by to rodinke chutilo a ty by si vymyslela novy recept!
no....ja piect neviem, takze vsetko co vyjde z mojich ruk je tragedia. zvlast dnes :o(
OdpovedaťOdstrániťstruhanka je nahodou krasna;O))))
Domácí strouhanka je nejlepší a tahle musela být extra dobrá :D Občas se mi taky něco úplně nepovede. Pamatuju si, že můj vymyšlený pokus o vafle bez vajec dopadl jako sladká strouhanka - suchá, křůpavá a jen tak samotná ne moc dobrá - tak jsem to slepila salkem a upekla něco jako sušenky a byly docela dobré :D
OdpovedaťOdstrániť@vybusna, dakujem, bol z nej naozaj dobry kabatik :)
OdpovedaťOdstrániť@Catalina :)) hlavne, ze si sa nakoniec vynasla a nic sa nevyhodilo. Vafle som nikdy nerobila. Jeden cas som patrala aj po vaflcovaci a potom som niekde na blogu citala ako tiez zhanala vaflovac, kupila ho, vafle ich bavili tyzden a teraz na vaflovac pada prach. Tak som ho prestala hladat :)
Šikovná holka...jak nás bábi učila nic nevyhodit vše se dá zužitkovat.E
OdpovedaťOdstrániťEvka, to bol taky velky bochnik, ze by som urcite mala vycitky, keby som ho cely vyhodila :)
OdpovedaťOdstrániť