ČO POTREBUJETE:
ryby (Pomfret, alebo Seer fish/Spanish mackerel)
na marinádu:
soľ
mleté chilli korenie
lupienky kokum (nahradiť sa môže šťavou z citróna)
na obalenie:
jemná krupica + ryžová múka v pomere 1:1
arašídový olej na vyprážanie (alebo slnečnicový)
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryby očistíme a nakrájame na podkovičky, poumývame a zľahka vysušíme papierovým obrúskom. Uložíme ich na tanier, poprášime soľou, kurkumou a chilli korením, pridáme kokum a dobre premiešame rukou, aby bol každý kúsok obalený. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu.
Potom v miske zmiešame krupicu a ryžovú múku a kúsky ryby v zmesi obalíme.
V panvici rozhorúčime olej a rybu vypražíme do zlatista z oboch strán.
Recept je od švagrinej a jedlo aj pripravila.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára