streda 30. apríla 2025

Ryba vyprážaná v krupici / Rava fried fish


ČO POTREBUJETE:

ryby (Pomfret, alebo Seer fish/Spanish mackerel)

na marinádu:
soľ
mleté chilli korenie
lupienky kokum (nahradiť sa môže šťavou z citróna)

na obalenie:
jemná krupica + ryžová múka v pomere 1:1

arašídový olej na vyprážanie (alebo slnečnicový)



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryby očistíme a nakrájame na podkovičky, poumývame a zľahka vysušíme papierovým obrúskom. Uložíme ich na tanier, poprášime soľou, kurkumou a chilli korením, pridáme kokum a dobre premiešame rukou, aby bol každý kúsok obalený. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu.

Potom v miske zmiešame krupicu a ryžovú múku a kúsky ryby v zmesi obalíme.

V panvici rozhorúčime olej a rybu vypražíme do zlatista z oboch strán.



Recept je od švagrinej a jedlo aj pripravila.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára