piatok 16. augusta 2013

Krémová polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom / Lentil cream soup with coconut milk



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

1 hrnček (150ml) červenej šošovice

ghee
3 strúčiky cesnaku

kúsok čerstvého zázvoru
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/3 lyžičky mletej rímskej rasce
1/2 lyžičky mletej kurkumy

asi 3-4 hrnčeky vody (alebo podľa potreby)
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

1 lyžica šťavy z citróna



AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme dôkladne vodou, scedíme a odložíme bokom do daľšieho použitia.

V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnaky. Restujeme domäkka. 

Pridáme mletý koriander, rímsku rascu, kurkumu a kúsok zázvoru a necháme ich rozvoňať.

Pridáme prepláchnutú šošovicu a vodu. Vodu privedieme k varu a polievku varíme, kým nie je šošovica mäkká, asi 10 - 15min.

Pridáme soľ, čierne korenie a kokosové mlieko a eŝte 2 minúty povaríme. Odstavíme z ohňa a necháme trocha vychládnuť.

Vychládnutú polievku vymixujeme do hladka a vrátime do hrnca. Znova privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu a nasekanú koriandrovú vňať. Prejdeme varom a odstavíme z ohňa. 

2 komentáre:

  1. uvařila jsem podle tohoto receptu, polévka je skvělá, na večeři, na oběd do práce, těším se, až budu mít vlastní koriandr ze zahrádky: http://toffo.blog.cz/1604/oranzova-cockova-polevka

    OdpovedaťOdstrániť