piatok 16. augusta 2013

Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom / Soup made of split red lentils and coconut milk


Polievka z oranzovej sosovice



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (150ml) červenej šošovice / 150ml of split red lentils 
olej / oil
1 menšia červená cibuľa / 1 small red onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves 
1 zelená chilli paprička (môžeme zbaviť semien) / 1 green chilli (discard the seeds)
kúsok čerstvého zázvoru / small piece of fresh ginger
asi 3-4 hrnčeky vody (alebo podľa potreby, polievka by mala byť hustejšia) / 3 to 4 cups of water (or as needed)
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt
100ml kokosového mlieka / 100ml coconut milk
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves 



AKO POSTUPOVAŤ:


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, nastrúhaný zázvor a nadrobno nakrájanú chilli papričku a necháme rascu rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, restujeme domäkka. Ďalej pridáme kurkumu a premiešame. / Heat oil in the pot. Add cumin, grated ginger and chopped green chilli, let them release its aroma. Add finely chopped onion and garlic and fry on low heat until onion is soft. Add turmeric and stir.

Pridáme prepláchnutú šošovicu a vodu. Vodu privedieme k varu a polievku varíme, kým nie je šošovica mäkká. Nakoniec pridáme kokosové mlieko, šošovicu môžeme trocha roztlačiť a osolíme. Pridáme koriandrovú vňať, polievku premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. / Add washed, strained lentils and water. Bring the soup to boil, reduce the heat and cook until lentil is soft. Add coconut milk and salt. Add chopped coriander leaves, stir well, heat through and remove from the heat.

2 komentáre:

  1. uvařila jsem podle tohoto receptu, polévka je skvělá, na večeři, na oběd do práce, těším se, až budu mít vlastní koriandr ze zahrádky: http://toffo.blog.cz/1604/oranzova-cockova-polevka

    OdpovedaťOdstrániť