piatok 16. augusta 2013

Polievka z oranžovej šošovice


Polievka z oranzovej sosovice



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček (150ml) oranžovej šošovice 
olej
1 menšia červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička (môžeme zbaviť semien)
kúsok čerstvého zázvoru
asi 3-4 hrnčeky vody (alebo podľa potreby, polievka by mala byť hustejšia)
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
100ml kokosového mlieka
čerstvá koriandrová vňať




AKO POSTUPOVAŤ:


V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, nastrúhaný zázvor a nadrobno nakrájanú chilli papričku a necháme rascu rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, restujeme domäkka. Ďalej pridáme kurkumu a premiešame. 

Pridáme prepláchnutú šošovicu a vodu. Vodu privedieme k varu a polievku varíme, kým nie je šošovica mäkká. Nakoniec pridáme kokosové mlieko, šošovicu môžeme trocha roztlačiť a osolíme. Pridáme koriandrovú vňať, polievku premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.

2 komentáre:

  1. uvařila jsem podle tohoto receptu, polévka je skvělá, na večeři, na oběd do práce, těším se, až budu mít vlastní koriandr ze zahrádky: http://toffo.blog.cz/1604/oranzova-cockova-polevka

    OdpovedaťOdstrániť