sobota 24. augusta 2013

Gobi Kheema (strúhaný karfiol) / Minced cauliflower

Gobi Kheema



ČO POTREBUJETE:

1 maličký karfiol (350ml ho bolo, keď som ho nastrúhala) / 1 small Cauliflower (I had 350ml cup of minced cauliflower)
ghí / ghee
2 stredné veľké červené cibule / 2 medium size red onions
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves 
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru / 1/2 tsp grated ginger
1 stredné veľká paradajka / 1 medium size tomato
1 bobkový list / 1 bay leaf (tej patta)
2 hrste hrachu (čerstvý oblanšírujeme, alebo môžete použiť mrazený - neblanšírovať) / 2 handful of green peas (blanch the fresh peas or you can use frozen peas)
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého čili korenia / 1/2 tsp kashmiri chilli powder 
1 plochá lyžička garam masala / 1 flat tsp garam masala 
soľ / salt
hrsť koriandrovej vňate / handful of coriander leaves 


Gobi Kheema



AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol nastrúhame na väčších slzičkách. Vo kadhai zohrejeme 1/2 lyžice ghí a karfiol na stredne silnom ohni opražíme dohnedkava, asi 8-10 minút. Občas premiešavame. Odložíme ho bokom do ďalšieho použitia. / Grate cauliflower. Heat 1/2 tbsp of ghee in kadhai and fry grated cauliflower on medium heat until it's brownish, for about 8 to 10min. Stir occasionally. Keep aside.

Gobi Kheema


V tom istom kadhai zohrejeme 1/2 lyžice ghí. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor. Popražíme domäkka. / Heat again 1/2 tbsp of ghee in same kadhai. Add finely chopped onion, garlic and grated ginger. Fry on low heat until onion is soft.

Gobi Kheema


Potom pridáme nakrájanú paradajku a bobkový list. Restujeme, kým paradajka nezmäkne. Ďalej pridáme hrach, kurkumu, čili korenie a garam masala. 2 minúty prehrejeme na miernom ohni. Premiešame. / Then add chopped tomato and bay leaf. Sauté until tomato is soft. Add green peas, turmeric, kashmiri chilli powder and garam masala. Sauté for 2min.

Gobi Kheema


Pridáme karfiol, soľ a premiešame. 2-5 minút zasa restujeme. Nakoniec primiešame nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odložíme wok z ohňa. / Add grated cauliflower, salt and stir. Cook for 2 to 5min. Finally add chopped coriander leaves, stir well and remove kadhai from the heat.

Gobi Kheema


Podávame s plackami Čapati. / Serve with Chapatis.



Gobi Kheema



2 komentáre:

  1. super, recept, dakujem za radu (y)
    nikdy som nevedela ako urobit karfiol, u nas nie je velmi oblubeny... ale tento recept kazdemu chutil... je to zdrave a chutne

    OdpovedaťOdstrániť