piatok 1. apríla 2016

Šampiňónová tikka masala


Sampinonova tikka masala



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov 

na marinádu:
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička tandoori masala

na omáčku:
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 zelená chilli paprička 
2 väčšie červené cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
2 stredne veľké paradajky
1 lyžička mletého koriandru
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


Sampinonova tikka masala



AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovičky alebo na štvrtinky, podľa toho, aké sú veľké. Dáme ich do misky a pridáme ostatné suroviny na marinádu. Premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom rozohrejeme gril na 200-220st. a šampiňóny rozložené na pekáči grilujeme 10 minút.

Sampinonova tikka masala


Ďalej si pripravíme omáčku. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a chilli papričku a rascu necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 

Sampinonova tikka masala


Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, dve minútky restujeme. Ďalej pridáme rozmixované paradajky a mletý koriander, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni základ omáčky podusíme asi 8-10 minút. Občas premiešame.

Sampinonova tikka masala


Potom pridáme kokosové mlieko, soľ a privedieme k varu. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a omáčku 2 minúty povaríme. (Ak chcete omáčku hladkú, môžete ju teraz rozmixovať ponorným mixérom.)

Sampinonova tikka masala


Nakoniec pridáme ugrilované šampiňóny, premiešame a odstavíme z ohňa. 

Sampinonova tikka masala


Podávame s plackami ako je napr. Naan alebo Paratha.



Sampinonova tikka masala

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára