ČO POTREBUJETE:
200g čerstvých šampiňónov
na marinádu:
3 lyžice bieleho nesladeného jogurtu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička tandoori masala
na omáčku:
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 zelená chilli paprička
2 väčšie červené cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
2 stredne veľké paradajky
1 lyžička mletého koriandru
200ml kokosového mlieka
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovičky alebo na štvrtinky, podľa toho, aké sú veľké. Dáme ich do misky a pridáme ostatné suroviny na marinádu. Premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom rozohrejeme gril na 200-220st. a šampiňóny rozložené na pekáči grilujeme 10 minút.
Ďalej si pripravíme omáčku. V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a chilli papričku a rascu necháme rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, dve minútky restujeme. Ďalej pridáme rozmixované paradajky a mletý koriander, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni základ omáčky podusíme asi 10 - 15 minút. Občas premiešame.
Potom pridáme kokosové mlieko, soľ a privedieme k varu. Pridáme nasekanú koriandrovú vňať a omáčku 5 minút povaríme. (Ak chcete omáčku hladkú, môžete ju teraz rozmixovať ponorným mixérom.)
Nakoniec pridáme ugrilované šampiňóny, premiešame a odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára