Konečne sa dnes krásne mračí na nás obloha 🌥 Je lenivá nedeľa a ja som sa rozhodla skúsiť taký zjednodušený recept na Rajma masala. Poobede pôjdeme trocha na prechádzku a možno nás aj dážď zastihne 🌧
ČO POTREBUJETE:
200ml sušenej fazule Rajma
2 väčšie červené cibule
2 väčšie paradajky
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
(alebo použite čerstvý zázvor aj cesnak)
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
600ml vody
soľ
hrubší plátok masla
1 lyžička garam masala
1 lyžička šťavy z citróna
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Suchú fazuľu na noc namočíme do vody. Ráno prepláchneme, scedíme a vložíme do tlakového hrnca.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájané paradajky a cesnakovo zázvorovú pastu. Ďalej pridáme nakrájanú chilli papričku, kašmírske chilli korenie, rímsku rascu a kurkumu.
Všetko zalejeme vodou a vložíme plátok masla. Varíme v tlakovom hrnci 25-30 minút, do mäkka.
Po otvorení tlakového hrnca, ak zistíte, že fazuľa má príliš veľa vody, priveďte ju znova k varu a prebytočnú vodu jednoducho nechajte chvíľu vyvariť (fazuľu môžeme trocha aj popučiť). Potom pridáme soľ, garam masala a premiešame. Minútku ešte povaríme, odstavíme z ohňa a primiešame koriandrovú vňať. Hrniec prikryjeme a fazuľu necháme odstáť 10 minút.
Hotovo. Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo s plackami Chapati (aj obyčajný chlieb by stačil). My dnes máme k nej dusenú ryžu a uhorkový šalát s kokosom.
Prajem vám krásny zbytok víkendu 🙂
Miška, s tým videom si ma potešila, veľmi sa mi to páči a veru už by mohol prísť dážď, ako aj u Vás, či aj tu na Slovensku :-))...a vždy tak rada čítam aj Tvoje recepty, aj tento je krásne spracovaný a nafotený!....tak prajem príjemnú prechádzku :-))
OdpovedaťOdstrániťďakujeme a krásny zvyšok víkendu aj Vám! :-)
OdpovedaťOdstrániťNaša dnešná večera, podávala som s cesnakovým naanom.
OdpovedaťOdstrániťfazula sa uz moci dva dni,idem na to:-)
OdpovedaťOdstrániťTak dufam, ze bude chutit :)
OdstrániťMíšo, překvapilo mě nahrazení citronové šťávy mango práškem. Jaké má další využití? Přivezla jsem si jej z Indie, ale ještě jsem ho nenašla v žádném receptu. Děkuji předem za odpověď.
OdpovedaťOdstrániťAmchoor okysluje. Moze ho nahradit citronova stava, ale sa nim moze nahradit tamarindova pasta, alebo moze nahradit kokum. Tieto vsetky suroviny sluzia na okyslenie. Tu vsade som pouzila amchoor http://akochutimasala.blogspot.in/search/label/amchoor
OdstrániťMoc děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším a konečně ho použiji.
OdpovedaťOdstrániťTenhle recept mi s trochou nadsázky zachránil manželství ;)))))
OdpovedaťOdstrániťSuper! :))
Odstrániť