nedeľa 22. júla 2012

Vajíčkový šalát / Egg salad

Recept ma zaujal na Vareche. Urobila som pár zmien, preto ho vkladám aj sem na blog. 

Možete ho jesť len tak samotný, vychladený alebo si k nemu dať čerstvú bagetu. / Serve just like that, chilled or with fresh baguette. 


vajickovy salat 004



ČO POTREBUJETE:

4 vajíčka uvarené nie celkom natvrdo; varte ich asi 6 minút / 4 hard boiled eggs 
soľ / salt
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder 
1/4 lyžičky chilli vločiek / 1/4 tsp chilli flakes
1 lyžička šťavy z citróna / 1 tsp lemon juice
1 lyžica olivového oleja / 1 tbsp olive oil
1/4 lyžičky drvenej rímskej rasce (môžete vynechať) / 1/4 tsp ground cumin (jeera; optional)
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate / handful of fresh coriander leaves 
hrsť nasekanej zelenej časti jarných cibuliek / handful of spring onions



AKO POSTUPOVAŤ:

Uvarené vajíčka necháme vychládnuť, ošúpeme a pokrájame na štvrtiny pozdĺžne. Všetko vložíme do misky a vidličkami zľahka poprehadzujeme. Dáme na pol hodiny do chladničky a môžeme podávať. / Cook the eggs and let them cool down, peel and cut into quarters lengthwise. Place them in the bowl add the rest of the listed ingredients and mix gently. Store in the fridge for 30min and serve.


2 komentáre: