Recept ma zaujal na Vareche. Urobila som pár zmien, preto ho vkladám aj sem na blog.
Možete ho jesť len tak samotný, vychladený alebo si k nemu dať čerstvú bagetu. / Serve just like that, chilled or with fresh baguette.
Uvarené vajíčka necháme vychládnuť, ošúpeme a pokrájame na štvrtiny pozdĺžne. Všetko vložíme do misky a vidličkami zľahka poprehadzujeme. Dáme na pol hodiny do chladničky a môžeme podávať. / Cook the eggs and let them cool down, peel and cut into quarters lengthwise. Place them in the bowl add the rest of the listed ingredients and mix gently. Store in the fridge for 30min and serve.
ČO POTREBUJETE:
4 vajíčka uvarené nie celkom natvrdo; varte ich asi 6 minút / 4 hard boiled eggs
soľ / salt
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder
1/4 lyžičky chilli vločiek / 1/4 tsp chilli flakes
1 lyžička šťavy z citróna / 1 tsp lemon juice
1 lyžica olivového oleja / 1 tbsp olive oil
1/4 lyžičky drvenej rímskej rasce (môžete vynechať) / 1/4 tsp ground cumin (jeera; optional)
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate / handful of fresh coriander leaves
hrsť nasekanej zelenej časti jarných cibuliek / handful of spring onions
AKO POSTUPOVAŤ:
Uvarené vajíčka necháme vychládnuť, ošúpeme a pokrájame na štvrtiny pozdĺžne. Všetko vložíme do misky a vidličkami zľahka poprehadzujeme. Dáme na pol hodiny do chladničky a môžeme podávať. / Cook the eggs and let them cool down, peel and cut into quarters lengthwise. Place them in the bowl add the rest of the listed ingredients and mix gently. Store in the fridge for 30min and serve.
výborne vyzerá! :-)
OdpovedaťOdstrániťSúhlasím s Yvett, vyzerá skvelé, nie tak "rozmasakrovane" ako môj :D super!
OdpovedaťOdstrániť