piatok 8. apríla 2016

Zemiakovo fazuľkové subzi / Potatoes and green beans subzi

Zemiakovo fazulkove subzi



ČO POTREBUJETE:

za misku očistených a nakrájaných fazuľových strukov
3 stredne veľké zemiaky
olej
1/2 lyžičky horčičného semienka
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 veľká paradajka
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
1 plochá lyžička garam masala
troška vody na podliatie
troška citrónovej šťavy 


Zemiakovo fazulkove subzi



AKO POSTUPOVAŤ:

Struky odnitkujeme a nakrájame. Zemiaky očistíme a nakrájame. V panvici zohrejeme trocha oleja, pridáme horčičné semienka a rímsku rascu, oheň zmiernime a korenie necháme rozvoňať. Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme dohneda. Pridáme kurkumu a minútku restujeme. 

Zemiakovo fazulkove subzi


Ďalej pridáme zemiaky, podlejeme troškou vody a 5 minút pod pokrievkou varíme. Pridáme fazuľkové struky, soľ, premiešame a opäť pod pokrievkou varíme ďalších 5-8 minút. Potom pridáme nakrájanú paradajku, chilli korenie a garam masala, premiešame, ak treba trošička podlejeme a pod pokrievkou dodusíme ďalších 5 minút. Hotové jedlo pokvapkáme troškou citrónovej šťavy.

Zemiakovo fazulkove subzi


Podávame s plackami Chapati.


Zemiakovo fazulkove subzi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára