nedeľa 17. apríla 2016

Aloo subzi / Potato subzi


Aloo subzi



ČO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):

4-5 menších zemiakov / 4 - 5 smaller potatoes 
olej / oil
1 lyžica channa dal / 1 tbsp channa dal
2 zelené chilli papričky / 2 green chillies 
niekoľko karí lístkov / few curry leaves 
3 väčšie červené cibule / 3 bigger red onions
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru / 1/2 tsp ground coriander
soľ / salt
1 lyžička besanu (cícerovej múky) / 1 tsp of chickpea flour
1 a pol pohára vody / 1 and half cup of water


Aloo subzi



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky si uvaríme v šupe. Necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame a vidličkou ešte trocha roztlačíme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Boil the potatoes until they are soft (unpeeled). Let them cool down and then peel, cut and slightly press with the fork. Keep aside.

V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridáme channa dal, chilli papričky a karí lístky. Lístky necháme prasknúť. / Heat some oil in the pan. Add channa dal, green chilli and curry leaves. Let the leaves crack.

Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme na miernejšom ohni domäkka. Potom pridáme mletú kurkumu, mletý koriander, soľ, premiešame a zalejeme 1 pohárom vody. Cibuľu pod pokrievkou povaríme 8-10 minút. / Next add chopped onions and fry on low heat until they are soft. Add turmeric, ground coriander, salt, stir well and add 1 cup of water. Cover the pan and cook onion for 8 -10min.

Potom pridáme roztlačené zemiaky a premiešame. Vezmeme pol pohára vody a rozmiešame v nej besan. Toto vylejeme k zemiakom, premiešame a zmes povaríme ďaľších 5 minút. Ak by príliš zhustla, zriedime trochou vody. Konzistenciu vidno z obrázkov. / Add potatoes and stir well. Take half cup of water and stir in chicpea flour. Add this mixture into the potato subzi, stir well and cook for another 5min. If your subzi turns out to be too thick add some water to adjust consistency (consistency is as you can see in the picture).

Aloo subzi



Zemiaky podávame s plackami Puri, Bhature alebo Dosa. / Serve with flat bread: Puri, Bhature or Dosa.


Aloo subzi


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára