nedeľa 17. apríla 2016

Aloo subzi


Aloo subzi



ČO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):

4-5 menších zemiakov
olej
1 lyžica channa dal
2 zelené chilli papričky
niekoľko karí lístkov
3 väčšie červené cibule
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
soľ
1 lyžićka besanu (cícerovej múky)
1 a pol pohára vody


Aloo subzi



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky si uvaríme v šupe. Necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame a vidličkou ešte trocha roztlačíme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridáme channa dal, chilli papričky a karí lístky. Lístky necháme prasknúť. Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme na miernejšom ohni domäkka. Potom pridáme mletú kurkumu, mletý koriander, soľ, premiešame a zalejeme 1 pohárom vody. Cibuľu pod pokrievkou povaríme 8-10 minút. Potom pridáme roztlačené zemiaky a premiešame. Vezmeme pol pohára vody a rozmiešame v nej besan. Toto vylejeme k zemiakom, premiešame a zmes povaríme ďaľších 5 minút. Ak by príliš zhustla, zriedime trochou vody. Konzistenciu vidno z obrázkov. 

Aloo subzi



Zemiaky podávame s plackami Puri, Bhature alebo Dosa.


Aloo subzi


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára