štvrtok 28. apríla 2016

Aloo bhindi / Potatoes with ladies fingers


Aloo bhindi



ČO POTREBUJETE:

13ks ibišteka jedlého - okra / 13 pieces of ladies fingers (bhindi)
1 väčší zemiak / 1 big potato 
olej / oil
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
2 väčšie cibule / 2 big onions
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1 lyžička mletého koriandru / 1 tsp ground coriander (dhanya powder)
1/3 lyžičky mletého chilli korenia / 1/3 tsp chilli powder 
soľ podľa chuti / salt


Aloo bhindi



AKO POSTUPOVAŤ:

Ak použijeme hlinený hrniec, vopred si ho musíme namočiť na pol hodiny vo vode tak, aby bol celý ponorený. Potom ho postupne zahrievame, začíname na miernom ohni a postupne zvyšujeme. / If you are using clay pot for cooking, you need to first soak it in the water. Then place it on the stove and heat slowly.

Okru umyjeme a poriadne vysušíme. Vysušenú nakrájame, končeky odkrojíme preč. / Wash ladies fingers and dry well. Cut both endsnof each and cut them into small pieces.

V hrnci zohrejeme olej, oheň zmiernime a pridáme chilli papričku, rímsku rascu, ktorú necháme rozvoňať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka. / Heat oil in the pot, reduce the heat and add green chilli, cumin and let them release its aroma. Then add cut onion and fry until onion is soft.

Ďalej pridáme ošúpaný a nakrájaný zemiak a dve minúty restujeme. Pridáme soľ, kurkumu, koriander a chilli korenie a premiešame. Minútku restujeme. / Add peeled and cut potato and sauté for 2min. Add salt, turmeric, coriander and chilli powder and stir well. Sauté for a minute. 

Ďalej pridáme nakrájanú okru, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka, asi 8-12 minút. Hlinený hrniec si udržuje teplo nejakú dobu aj po vypnutí ohňa, preto stačí dusiť 8 minút, potom vypneme oheň a necháme pod pokrievkou ešte stáť 5-10 minút. / Now add ladies fingers, mix and cook on low heat, covered for about 8 to 12min. Clay pot holds the heat even if you switch off the heat, so after 8min of cooking you can switch off the heat and keep the clay pot on the same burner. Keep it there, covered for another 5 to 10min.

Aloo bhindi


Podávame s Chapati. / Serve with Chapatis.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára