streda 8. septembra 2010

Kuracia 20 minútovka / 20 minutes chicken






ČO POTREBUJETE:

500g kuracích pŕs
soľ

na marinádu:
3 vajíčka
1 lyžička horčice
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 lyžice sladkej chilli omáčky
1 lyžica medu
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1 lyžička sušeného cesnaku
2 lyžice oleja
sezam

(a pre obmenu môžete pridať mletú rímsku rascu, sušené lístky senovky gréckej, kurkumu a vynechať sladkú papriku, chilli omáčku a sezam)




AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme na menšie kúsky pokrájané kuracie mäso a uložíme do chladničky na noc.

Druhý deň mäso v marináde vyberieme, rozpálime wok, pridáme lyžicu oleja, mäso s marinádou, osolíme ho a na silnom ohni ho chvíľu opekáme, aby sa zatiahlo. Podlejeme ho troškou vody a pod pokrievkou dusíme 20 minút. Občas premiešame.

1


Podávame s ryžou, môžeme posypať troškou sezamu.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára